Těhulky - starší mamky 🙂 Horní Měcholupy, Petrovice, Hostivař a okolí

mwoman
5. čer 2017

Ahoj dámy,

najde se tu nějaká "kamarádka", která pochází z Horních Měcholup či okolí a je těhotná?

Minulý týden mi bylo 40 a po dlouhé době se nám podařilo počít. Nyní čekáme druhé miminko, po 11 letech věkový rozdíl od syna.

Našla by se tu nějaká maminka se stejným osudem? 🙂

M.

tera87
5. čer 2017

Ahojky sice nejsem maminka se stejným osudem, ale zdravím z Uhříněvse 😉

mwoman
autor
6. čer 2017

Ahoj, to je prima. Moc díky, že ses ozvala. Těhule? 🙂 jak moc? 😀

tera87
6. čer 2017

@mwoman jojo těhule 13tt 😆 je to moje třetí mimi.

mwoman
autor
7. čer 2017

Ju! Gratuluji! Můžeme si psát přes mail? Je to asi rychlejší. Mám spoustu otázek.
xyzblue@post.cz

gabcat
7. čer 2017

Ahoj holky 🙂 já oproti vám čekám první holčičku, ale i tak zdravím z Měcholup 😉

mwoman
autor
8. čer 2017

Ahoj Gabcat, velké gratulace. V kolikátém jsi týdnu, že víš, že to bude holčina? 🙂

gabcat
8. čer 2017

@mwoman Jsem v půlce, konečně už to začíná být o něco veselejší 🙂 ještě do minulého týdne jsem si užívala silných nevolností, tak už jsem se bála, že si neužiju ani tu chvíli pohodového těhotenství, než přijdou zase ty další neduhy 3.trimestru.

Jinak my víme pohlaví od 13. týdne, byli jsme na odběru volné dna z krve matky, tak mám řekli už i pohlaví.

Jak jsi daleko ty? 🙂 A taky samozřejmě gratuluju. Sice jsem o něco mladší, ale naše cesta k miminku nebyla nejjednodušší ani tak 🙂

mwoman
autor
8. čer 2017

Juuu, z krve. To mě ale sakra zajímá.
Já byla minulý týden v Gennetu, jsem nyní ve 13+2. UTZ vyšel skvěle, prý ukázkové mimi, ale hodnoty FBeta zvýšené. Nabídli odběr plodovky, odmítla jsem. Při prvním synovi jsem na ní byla a skončila jsem na JIP, málem jsem potratila. Od té doby jsem byla na rizikovém. Zaplatili jsme PrenaScan - odběr krve. Nyní čekám na výsledky a trošku se bojím. Jak jste dlouho čekali? Taky Gennet?
PS: Taky jsem se snažili 3 roky, loni jsem potratila. Začala jsem brát chemii a podařilo se, tak věřím, že je to znamení a dobře to dopadne. Menses jsem totiž měla přesně o den později, jako loni. 🙂

mwoman
autor
8. čer 2017

Můžu ještě dotaz? Koukám, že Tě zajímá Apolinář. Už jsi se asi registrovala někde, že? Poradíš, jak na to? Já včera udělala jakousi předrezervaci na 5.12., jsem z toho jelen. Musím se tedy ještě asi opravdu registrovat na tom jejich webu, ráno v 8, že?
Tohle před 11 lety nebylo.

gabcat
8. čer 2017

@mwoman Ano, byli jsme v Gennetu na screeningu a na prenascanu taky. Uz sice v pořádku, Ale i tak jsme to chtěli. A jsme rádi.

My jsme měli výsledky hodně rychle, asi po týdnu 🙂 byla jsem překvapená, byla jsem smířená, že to bude ještě později, byl tam zrovna ještě státní svátek do toho.

Jinak já se registrovala k apolináři a ba bulovku online. Nakonec jsme vybrali bulovku. Pracuje tam příbuzný na dětské chirurgii a apolináře nám trochu rozmlouval. A je fakt, že když jsem řekla gynekoložce, že rozmýšlím mezi těma dvěma, taky doporučila bulovku. Že prý poslední rok jsou tam maminky hrozně spokojené. A v tu mám teda obrovskou důvěru, poradila nám super i kliniku na asistovanou reprodukci.

Jj, registruje se přesně 14+0tt, oficiálně od 8. Ale zkoušej o něco dříve 😉 v 8 už dost plno.

mwoman
autor
8. čer 2017

@gabcat Takže taky Gennet. Tak to jsem zvědavá. Proč sis nechala brát krev, když víte, že je vše ok? 🙂

Registrace - trošku problém pro mě. Neboť nevím, zda se registrovat podle poslední PM, kdy vychází termín porodu na 12.12, nebo to, co podle UTZ vyšlo v Gennetu, je prý větší o týden. Takže teoreticky bych teď měla být o týden dýl. Tak právě nevím, zda fakt v úterý příští týden (14+0) nebo jsem to prošvihla.
Je to opravdu tak, že tam musíš udělat tu předregistraci a pak ve 14+0 sedět na netu a zkoušet? Jak se Ti to podařilo? Prý je to celkem peklo. 🙂

Já rodila u Apolináře a musím je tedy hodně pochválit, všechno naprosto v pohodě. Poporodní péče mladých sester na prd, ale on se vždycky nějakej blbec najde. 🙂

Řekli Ti výsledky do telefonu? Já se trošku bojím.

gabcat
8. čer 2017

@mwoman tak jednak jsem po IVF, navíc se nám umělé vybíraly spermie, tak tam obecně je vyšší riziko nějakých vrozených vad. Taky jsme na začátku měli dvojčátka, přičemž jedno z nich se přestalo vyvíjet, což je nejčastěji způsobeno právě nějakou vrozenou vadou. Tak jsme se rozhodli, že ten test podstoupíme, ať to víme s větší jistotou než jen jako náhodně spočítanou pravděpodobnost.

Co se té registrace týče.. určitě tam na tom jejich webu mají napsáno, o kolik dní se musí lišit termín podle ultrazvuku a podle poslední MS, aby se bral ten termín podle ultrazvuku. Už si přesně nepamatuju, jestli to byl týden nebo více, ale určitě se na to mrkni, je to tam. A klikala jsem cca od 7.57 hod a v pohodě.

Pokud jsou výsledky v pořádku, tak ti to řeknou po telefonu a poté ti pošlou zprávu mailem. Pokud by tam však zjistili nějaký problém, zavolali by a pozvali tě na konzultaci, kde by ti teprve řekli co a jak. Určitě to bude v pohodě, neboj 😉

mwoman
autor
8. čer 2017

@gabcat Tak to se budu bát, až mi řeknou : Přijďte... :/

uaáááá.

Jinak chápu v tomto případě ten odběr krve. Kde bydlíš vůbec v Měcholupech? Nechceš spíš mailem?
xyzblue@post.cz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru