Tupá, silná bolest zad ve 21.tt. Je to normální?

inessa26
3. pro 2019

Ahoj holky, potřebovala bych poradit. Od včerejška mám docela silné bolesti zad v kříži. Je to tupá silná bolest. Přejde většinou vleže, zhoršuje se ve stoje a vsedě. Je to moje první těhotenství, tak nevím, zda je to normální, nebo mám panikařit? V těhotenství občas špiním, na kontrole mám vždy vše ok, jen minule našli hematom, to je již 3 týdny zpět a od té doby jsem bez krvácení. Kultivaci moči mi dělal praktický doktor minulý týden a vše negativní. Na pohotovosti jsem byla už dvakrát a u doktora gynekologa hodněkrát, tak nechci zbytečně plašit, ale vážně netuším, co je ještě normální projev těhotenství a co už je nezdravé.
Za vaše zkušenosti předem děkuji.

lv
4. pro 2019

Je to normální, leč pořádně nepříjemné.

krupka3
4. pro 2019

Mne se to ve 12tt zda na takovou bolest zad jeste brzy. Zkusila bych lekari aspon zavolat a zeptat se.

inessa26
autor
4. pro 2019

@krupka3 Jsem ve 21tt, ne ve 12. Kdybych byla v prvním trimestru, tak jedu hned, to už jsem zažila a bylo to zamlklé těhotenství.

krupka3
4. pro 2019

@inessa26 pardon, tak to jsem spatne cetla!! Ano, tak ve 21tt uz to bohuzel asi normalni bude - tedy v tom smeru, ze to neohrozuje dite, jinak zadna velka bolest v tehotenstvi nema byt povazovana za normalni - idealni by bylo navstivit fyzioterapeuta, ktery se venuje tehotnym zenam, urcite dokaze pomoct.

inessa26
autor
4. pro 2019

Děkuji za rady, nakonec jsem raději jela na prohlídku, malej je ok a prej je to normální kvůli rozšiřování pánve. Přiznám se, že tak intenzivní bolest jsem nečekala, ale aspoň vím, že se nemám děsit.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru