Tvarůžky ve druhém trimestru - mohou uškodit?
Ahoj maminky, mám asi hloupou otázku ale vrtá mi to hlavou. Celý první trimestr jsem poctivě dodržovala správně stravovací návyky. Teď jsem 15+3 a zbouchala sme tvaruzky, chuť byla silnější než já. A najednou čtu články typu že je to nezdravé. Co myslíte?
@merope právě nevím co je na nich ne zdravého, ale úplně mě to zmatlo.. No v lednici byly tak 5 minut 😀.
@histerka1994 Nezdravého na nich není zhola nic 😂
@olga_ parada, holky děkuju moc 🙂
ty jo... a já už zbouchla svoje dvacáté balení, i hermelíny jím... no týden před porodem pozdě 😀
@histerka1994 Tvarůžky jsou jeden z nejzdravějších sýrů. Jsou ze syrovátky, takže v nich není skoro žádný tuk.
@histerka1994 Uškodit můžou, jenom kdyby byly zkažený. Ale to jakákoli potravina.
@penelope87 Jen bych upozornila na to množství soli - zvláště jsou-li problémy s tlakem, jedno balení (100g) má denní doporučenou dávku soli. Takže jíst je denně po balíčkách zdravé není. Ale opravdu jen kvůli tomu množství soli.
@kristyn.g Pokud máš srdce a tlak v pořádku, tak to neškodí. Ani ten hermelín - taky jsem ho zpočátku nejedla, dokud jsem nezjistila, že listerióza je primárně ze sýrů z nepasterizovaného mléka a ze špatně umyté zeleniny. Že ty plísňové sýry se nějak svezly s tím - ale teď už se (skoro) vše pasterizuje.
NIc si z toho nedelej. Ja uz jsem ted ve 30tt rezignovala skoro na vsechno :D Teda krome plesnivych syru, syroveho masa a ryb a alkoholu...

Co je na nich nezdravého? Pouze je potřeba hlídat si množství soli. Bílkovin naopak mají hodně. A musí být z pasterizovaného mléka - což by být měly - a neměly by se dlouho válet v lednici, než je sníš.