Ve 21tt za celý den ani jednou nekopne, je to normální?
Ahoj te tehulky .Holky chtěla sem si zeptat cytim pohyby tak 14 dni ale to jsou strašné slaboucke kopnuti a to jen občas když lezim a to ne každý den .chtěla jsem se zeptat jestli to je normální že za cely den ani jednou nekopne nebo kopne a já necitim trápí mně to mám strach o malou jestli je v pořádku tady píšou záleží kde je uložena placenta bohužel já nevím na jaké na přední nebo zadní straně . A to nejsem prvorodicka proto mi je divné že tak malo kope kluci kopali jak futbalisty
Ano je to normální,dítko v tomto týdnu má kolem 400g,je lehoučké,aby jste pohyby cítila musí se zapřít šlapkou nebo kolenem do děložní stěny,jemnější pohyby ručkama a podobně ještě necítíte,respektive nemusíte cítit,pohyby by měli být dobře vnímané a pravidelné cca od 27tt 🙂
Normální to je,počkej za pár týdnu,to už bude mimčo větší a s ním i větší pohyby
já naopak u syna necítila pohyby hrozně dlouho a až do konce byl líný jak veš 😀 ... za to u dcerky ta sebou šila jak divočák .. a ted jsem ve 22tt a už kope krásně a často, ale občas také nic necítím. Ale když si přiložím prenatální odposlech na břicho tak tam sebou mrně šije o stošest. Určitě se prostě někam "zaklube" a k tomu může být placenta vepředu a je to hned. Rozhodně bych byla v klidu POkud kope i když nepravidelně tak to je nejhlavnější momentálně. Však ono to přijde jak povyroste 🙂
Buď klidná, je to v pohodě určitě 🙂 mě začala pořádně kopat až ve 23tt a teď už si nemůžu ani sednout aniž by mi nedala najevo, že takhle teda ne 🙂 přeji příjemné těhotenství a málo nervíků 🙂 šetři si je na malou až bude venku 😉

Ahoj, určitě se nemáš čeho bát, ze začátku jsou ty pohyby slaboučké. Já je poprvé začala cítit až kolem 22. tt (navíc placentu jsem měla na přední straně), a to ještě nepravidelně, jen takové slaboučké kopanečky.. miminko je ještě maličké a má okolo sebe spousty místa, proto ty kopanečky nejsou tak silné. Ale přeci jen, kdyby se ti něco nezdálo, určitě si můžeš zajet k dr a on tě zkontroluje 🙂