Ve 23tt necítím pohyby

hankaat
5. čer 2017

Ahoj maminky,
Prosim moc o rady, uz jsem se tu jednou radila😢 ale stale pohyby necitim.
Jsem 22+4tt vsude pisou jak bych sveho malickeho uz mela davno citit a ja porad nic necitim jen obcas lechtani😢ale kopnuti stale zadne a.ani jine pohyby 😢je to normlani mate to nektera.

helen_h
5. čer 2017

@hankaat Příklad jednoho extrému: Kamarádka necítila dcerku celé těhotenství - jednak měla placentu přes přední břišní stěnu, takže ta pak tlumí nárazy miminka a pohyby jsou cítit později a né tak intenzivní, také měla méně plodovky, takže mimčo mělo méně prostoru.
Každopádně si myslím, že by to mohlo vysvětlovat položení placenty, které může pohyby výrazně tlumit. A také samozřejmě záleží na naturu mimča 🙂

alemari
5. čer 2017

@hankaat jakou máš postavu?

beatrixc
5. čer 2017

Já jsem také začala pohyby cítit až později (nevybavuju si přesně už kdy). Ale vím, že cca od 20tt jsem taky začala pozorovat a znervózňovalo mě, jak se všude píše, že už by měly jít cítit a všechny maminy psaly, jak je ty jejich mimča pořádně kopou... A jak říkám, přišlo to později a jen lehce, vlastně dodneška mě pořádně nekoplo to naše (za 3 týdny mám termín porodu). Tak pokud je na prohlídkách vše v pořádku, nedělala bych si s tím těžkou hlavu.

petruuushkaaa
5. čer 2017

@hankaat zezacatku to je jako lehtani, jeste vydrz a bude to citit vic a vic, hlavne kdyz si lehnes uplne do roviny 😊 ke konci budes chtit, aby porad spinkal, ja uz musim mit vsude modriny z toho jak se rozdivocel 😄

hankaat
autor
5. čer 2017

Moc Vam dekuji 😢 postavu mam normalni mozna trosku brisko jsem mela nez jsem otehotnela🙂

no_title
5. čer 2017

já jsem první pohyby cítila až kolem 22. - 23. týdne. Byla jsem jedna z těch, co to cítila nejpozději, ale mám placentu na přední straně, tak proto. I teď cítím pohyby jen v podbřišku, jinak ne. A jinak jsem hodně hubená, měla jsem v té době asi 53 kilo, takže postavou to nebylo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru