Ve 22tt stále neznáme pohlaví
Hezky vecer, slecny/damy 🙂 jdu si za vami pro radu. Abych to vzala postupne - pred dvema tydny jsem byla na velkem UTZ (podle MS jsem byla jiz ve 21tt),mimco evidentne ok,bez zjevnych znamek VVV.Jedine,co doktorovi nesedelo,byl ten gestacni vek-pry vahove miminko odpovida 19.-20.tt,coz mne docela vydesilo,ale preslo me to. Kdyz jsem se zeptala ze zvedavosti na pohlavi, rekl mi jen "vypada to na holcicku".Dnes jsem byla tedy na kontrolnim UTZ,vse ok zrejme co se zdravi tyce a kdyz jsem chtela jen potvrdit nebo vyvratit tu nasi holcicku, nebyl mi zase schopen rict :( Pry ano, vypada to zase na holcicku,ale bohuzel toho moc nevidi - zaprve proto,ze je koncem panevnim,zadruhe proto,ze si tam strka rucicky,nozicky a prd vidi,stoprocentne mi to rict nemuze. Je mi jasne,ze stoprocentni to neni nikdy a NEJDULEZITEJSI pro mne je, aby byl/a zdravy/a, ale vsichni se mne ptaji a kamaradky okolo to vedely treba uz od 13tt a pak jim to jen potvrzovali :(. Mam si zajit treba k jinemu gynekologovi, jen aby na to mrknul? Jak to v tomhle pripade probiha? Moc vam dekuji vsem :*.
@lucieta7 tak to už je jiná věc, když Vám ta maminka tak bude chybět. To já zatím neplánuji u porodu ani přítele.
@lucieta7 no u nás byl vždy pevný termín podle UTZ ve 12.tt,podle toho se jelo. Právě mi doktor říkal,že některé mimi je menší,jiné větší,že se přece kvůli toho pořád nebudou měnit a posouvat termíny,že nejpřesnější je právě ten 12.týden. Když se pak třeba přenáší,tak aby věděli,kolik dní je to po termínu,většinou se vyvolává 10 den po. Když je těch termínů víc,tak tedy pak nevím,podle čeho by to brali... 😒
Lucieta7, kdyz vidim, jak moc to ted vse dramatizuje, nejaky tyden sem ci tam, pohlavi a oficialni termin porodu (ktery vam stejne nikdo nezaruci, nebot miminko se narodi az samo uzna za vhodne, ac uz treba 2 tydny pred ci 2 tydny po terminu), tak si tak rikam, co budete delat az se ten drobecek narodi a bude plakat a vy nebudete vedet proc, az bude nemocny atd, atd. Luci, nechte tomu volny prubeh a nehrotte to tak, nebo se z toho pak zhroutite! Vzdyt tehu ma byt o klidu, pohode a ocekavani toho krasneho. Ja souhlasim s AIVOU, dneska kazda tehule potrebuje okamzite znat pohlavi, pritom ten pocit, kdyz se to dozvite az po porodu je neco uzasneho a k nezaplaceni. Mam 13m chlapecka, ted jsem znovu 27tt a nikdo nechape, ze pohlavi opet odmitam znat 😉 Preju hodne stesticka a hlavu vzhuru 🙂
@lucieta7 Jestli myslite Prenatal v Brne, tak at nedopadnete jako ja. Muj druhy screening dopadl v poradku, ale sla jsem dobrovolne jako samoplatic do prenatalu...no a jelikoz jsou tam fakt velci odbornici (nemysleno ironicky) tak kazdou mini odchylku resi. No dopadlo to tak, ze se jim tam neco prave vekove nezdalo u mozecku a musela jsem pro klid podstoupit plodovku, mag.rezonanci...vse dopadlo dobre, ale 14 dni stresu zda je mimco ok bylo silenych... Takze tolik k prenatalu a zbytecnym utz 😀
Naše princezna dělala tajnosti až do 33.tt 🙂 Vždycky jsem měla doktorku a když se chtěla podívat na pohlaví, tak malá si narvala zadek do mé pánve. Až naposledy jsem byla poprvé u pana doktora a tomu jak se tam nakrucovala, když se díval, až jsme se oba smáli 😉 S manželem jsme byli už smíření, že pohlaví bude asi překvapení až k po
rodu a ona evidentně čekala na chlapa 😀
@market1512 Ja vim, jsem s tim silena, ale jsem hrozne citlivej typ a do toho ty hormony.. je pravda, ze mne stresuje kazda pro mne neznama vec (a ze je jich hodne, vzhledem k tomu, ze jsem prvorodicka). Jsem jeste moc mlada koza asi a mam vecne strach o mimco, aby vsechno dobre dopadlo 😀 a to, ze se z toho za chvili takovym tempem zhroutim slycham z vicero stran 😀 ted jsem se trochu uklidnila, ale jsem sileny zmatkar a cita 😀 budu se sebou muset zacit neco delat, vim. Kazdopadne moc dekuju za reakci 🙂
Já jej u malé neznala až do 41 tt, v kterém jsem rodila... 😅
Kupodivu svět se nezbořil, miminko bylo v pořádku, a dozvědět se to na porodním sále je něco nepopsatelného... I ty reakce okolí, prostě už to není jenom takový to "Už se narodil Kvído nebo Eltrubína je na světě". My navíc neříkali ani vybraná jména, takže to bylo překvápko absolutně pro všechny a nemělo to chybu... A navíc 100% to nemáš stejně nikdy... Takže klídek, hlavní je, že je miminko prospívá a bude to buď holčička nebo chlapeček... 😀 Ale jo, zvědavost tam taky někdy byla, ale kdo si počká, ten se dočká...

@zborilova1989 To je dobře, že to tak berete 🙂, já jsem z toho termínu porodu tak zmatená... bylo by mi to jedno, jen mi 10.září odlétá máma na dovolenou (platili ji v době, kdy se ještě nevědělo, že jsem těhotná) a já bych si jí přála mít u porodu jako oporu 😀 společně s přítelem, tak by mně docela i mrzelo,kdyby tam nebyla. Nejen u porodu, ale že by za mnou nemohla ani do porodnice, prostě by nebyla u těch prvních pár dní života svého vnoučete..