Vitamíny v 18tt, jaké jsou vhodné?

petule_e
20. únor 2017

Ahoj holky, chtela jsem se zeptat jsem 18tt jake jsou vhodne vitaminy? 😊 nemam o tom vubec prehled na netu mi toho vyskakuje hromada, tak je tezke z toho vybrat? Mate nektera nejake typi na vitaminky?

petule_e
autor
20. únor 2017

*typy

voleskap
20. únor 2017

Já nejedla vitamíny snad žádné 😲 Ze začátku jen kyselinu listovou a jód (to mi předepsal gynekolog) Jedla jsem jen víc zeleniny a ovoce a obě děti mám zdravé 🙂

monaluza
20. únor 2017

Tip = doporuceni, rada
Typ = druh, model

Kdyz jsem si vzpomnela, zobla jsem si nejobycejnejsi kyseliny listove (za 40 Kc od Naturvity), bohate to stacilo, dite je zdrave jako ripa 😉.

verunkanatalka
20. únor 2017

Já baštímna doporučení gyndaře vitaminy Gravital.1 tbl denně.

craki
20. únor 2017

Nejdulezitejsi je kyselina listova, pak "rybi tuk" dostupny ve forme DHA nebo v morskych rybach.
Osobni zkusenost - dlouho mi bylo spatne, zejmena v prvnim trimestru, ktery je ale nejdulezitejsi, takze o pestre strave, nebo strave vubec nenohla byt rec. Brala jsem chytre miminko Superfolin, ktery ma zakladni vitaminy vcetne DHA a kyseliny listove, ktera je navic uz ve "zpracovane" forme. Nekteri lide totiz oby kys listovou nedokazi spravne zpracovat. A ikdyz se u me po porodu projevily urcite neurologicke problemy, dvoulety syn je zdravy jako ripa.

Ale je ciste na tobe jestli nejake "umele" vitaminy brat budes... Nekomu staci pestra a vyvazena strava, ja ale na Chytre miminko nedam dopustit.

stuplakova
20. únor 2017

Já jím kyselinu listovou, pak jsem si pořídila vitamíny AZ mama z drogérie DM, kupuji tak i jiné a jsem s nimi spokojená a nejsou zbytečně předražené. A nějaké magnésuim, pokud je třeba, ale to mi říkal na gyndě, že mi kdyžtak napíše něco sám. Ještě mám vápník, protože mi jakoby průhlední zuby, ale když je beru, je to lepší.

magicaetezzz
20. únor 2017

Femibion a bastim ho obden - ne denne + piju magnesku a davam vapnik s vit. D, ale to jen kvuli tomu, ze se mi blbe vaze a nestaci v klasicke strave 😉

aja231
21. únor 2017

Ahoj mám dotaz léčím se se štítnou žlázou na tu beru denně léky a lékařem by bylo doporučeno brát jod ve formě vitamínu tak beru Femibion ale stane se že třeba zapomenu myslíte, že to bude vadit mám docela strach

magicaetezzz
21. únor 2017

@aja231
Zadnej vitamin, kdyz si zapomenes vzit, ti neublizi. Pouze leky musis brat, jak ti predepise lekar.

craki
21. únor 2017

@aja231 jod bys ale zspominat nemela. Je to stejne jako s leky na stitnou zlazu. Jen ty jsou pro tebe a jod pro miminko.
Mela jsem to same

kvackvac
2. dub 2017

Já beru femibion. V prvním trimestru jsem byla strašně unavená, pak to přešlo, teď ve druhém mě ale pro změnu je pořád špatně, mám pocit na zvracení, občas i zvracím a měla jsem hnusnou pachuť v puse. Ta pachuť byla taková chemická, tak mě napadlo, jestli to nemůže být těmi vitamíny, tak jsem je na několik dní vysadila a pachuť zmizela, jen mi je pořád špatně. Tak jsem teď vitamíny začala brát obden a uvidím, co to udělá. Přemýšlím, že bych je vysadila úplně a jen do sebe rvala více zeleniny, kterou mám ráda a špatně mi nedělá. Jen snad ten jód, že bych pokračovala jen s tím rybím tukem, co je u femibionu zvlášť...

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru