icon

Zácpa a následný průjem s bolestí břicha. Nemůže to ublížit miminku?

jituli84
1. říj 2019

Holky taky to tak někdo měl už před otěhotněním jsem měla jednou za čas stolici , pak hrozný křeče, kdy to vystřelovalo až do podbřišku a klasický prujem a bylo po bolesti, ted v těhu se ale bojím , jestli to nemůže ublížit miminku, měl to někdo podobně?

amazonkajanik
1. říj 2019

Jako zácpa v tehu je běžná,takže to chce vlákninu. A hlavně,zadelavas si na hemeroidy a ty po porodu bývají,takže lepší jim předejít. Já na ně trpím od 16 a po porodu se tak zhoršily,že až malý odroste,čeká mě proktologie

jituli84
autor
1. říj 2019

já to mám už asi od 12 bohužel , nic nezabírá, prostě jednou za čas si to odpykám v křečích

inessa26
1. říj 2019

Teď v těhotenství to mám přesně takhle. Jeden den zácpa, druhý den křeče a průjem. Jestli to může uškodit nevím, jsem ve 12tt a občas po stolici trochu špiním, ale zatím vše v pořádku. Bohužel jsem nepřišla na to, jak to vyřešit, připadá mi, že je úplně jedno, co jím, dělá si to, co chce.

amazonkajanik
1. říj 2019
jituli84
autor
1. říj 2019

@amazonkajanik to je nějakej čaj ?

zajule
1. říj 2019

Mně doktorka doporučila na zácpu Lactulosu, ta mi zabírá. Ale bylo by dobré to všechno probrat s tvým gynekologem.

jituli84
autor
1. říj 2019

@zajule Tak to určitě, i tak jsem na rizikovým, spíš mi jde o to, že kolikrát mám takový křeče po celým břiše, tak se bojim , aby to neublížilo mimču, ale zase to nebývá tak často, ted jsem to měla po dlouhé době

amazonkajanik
2. říj 2019

@jituli84 nene,to je psylium,dává se to do vody,nebo jídla. Ale ve vodě to rychle bobtna a změní na gel,takže se to pak blbě pije