41tt a mimi se pořád nechce ven 🙂
Maminky chci se zeptat na vase zkusenosti.Vim ze kazda to ma jinaci,ale uz ztracim nadeji ze miminku se asi necjce ven je mu dobre u maminky 🙂 v pondeli jsem byla 40+3 dalsi kontrola me ceka ve ctvrtek a pak jeste v pondeli a v utery by si me uz asi nechali v porodnici! Ted to cekani je nekonecne.zatim nemam zadne poslicky,naznaky vetsinou tady ctu o vyvolavackach ktere trvaji cca 20hodin a skonci to cisarem ☹ jak jste to mely vy v takovem dalekem tehotenstvi vim ze nechavaji vetsinou do 42tt . Meli vase miminka potom nejake problemy atd.... dekuji za jakykoliv nazor 🙂
@sssmisek Ahojky, neboj,miminko se ven brzo dostane a určitě to nebude dlouho trvat.Měla jsem to podobně vlastně u obou dětí. Malého,je to 9 let,jsem rodila na 42 tt v létě ve vedru,nakonec musel císařem,ale proto,že už byl nízko a já neměla vůbec sílu ho vytlačit,jelikož měl 4 kg. Od 41 tt mi vyvolávali porod v nemocnici,vůbec jsem nereagovala na kapačky ani tablety,dostala jsem jich 6,vždy nastoupili kontrakce a po 2 hodinách odezněly.Pak už jsem začala mít migreny a tak mě šoupli na sál a malej byl během 5 minut venku🙂.Byl naprosto v pořádku Agpar skore 9 -10 -10 🙂 a žádné vývojové ani jiné vady nemá,jen si tam hověl trošku déle,spíš pro maminku je to únavné.Ono to bylo taky trošku tím,že jsem brala 7 tablet denně hořčíku celé těhotenství a děloha byla naprosto líná cokoliv dělat. U malé se taky vůbec nic nechystalo k porodu,už mě nechtěli nechat po sc normálně rodit,tak jí vyndali na 38 tt a naprostá pohoda,běhala jsem kolem ní už za dva dny,nic mě nebolelo 🙂,teď v létě rodíme třetí prďolku,taky sc,jsem zvědavá,jak to bude probíhat ) Nic se neboj,doktroři se o Tebe a malé postarají,hlídají tě a zbytečně dlouho nenechají.Držím palce a ta krásná veliká odměna za to všechno bude malinkej uzlíček lásky a štěstí .)
Syn se narodil ve 40+5. Poslíčky jsem vůbec neměla, takže ani ty nemusíš mít 😉 V neděli odpoledne jsme ještě byli na návštěvě a úplná pohodička a v pondělí ve 4 ráno jsme jeli 🙂 Pokud nemáš jiné problémy a mimčo je v pohodě, tak bych nehrotila a nechala ho nabírat síly na váš velký den 😉 Hodně štěstí 😀
Ne všechny vyvolane porody jsou hrozne. Mamka mela tri a vsechny se standardni delkou a celkem normalnim prubehem, dostala vyvolavacku a ten den vzdycky porodila.
Ahoj syn se narodil 40+3, pár hodin před nástupem na vyvolání. Ale já to měla ze zdravotních důvodů... Taky jsem z přenášení byla nervózní, nechtěla jsem rodit velké dítě, jelikož měl už 38+4 odhad 3600g a taky jsem si přála, aby stihl svého strýce, který odlétal v den termínu na rok pryč... No nezadařilo se 😀 Večer před indukcí mě začaly bolet záda, tak jsem radši jela i kvůli pozitivnímu GBS a do rána jsem porodila... Poslíčci jsem měla od 35tt, 35+4 mi doktorka řekla, že budu asi rodit dřív, CS mi skákalo, porod na spadnutí, tělo připravené a mimino nikde 😀 Vím, jak se cítíš, ale vydrž...
Ahoj, dcera je 41+2tt.... Poslíčky jsem nikdy neměla. ve 41+1 jsem šla ráno v 10 hodin na monitor, při tom mi odešla hlenová zátka, na monitoru klid... A od 17.00 kontrakce. Takže věřím, že i Tvoje mimčo se někdy narodí, i když u sebe už jsem o tom pochybovala. 😀

Termín porodu je +- 14 dní. Miminka mají svou hlavu a většinou ví proč, to 40+0 je taková hnusná psychologická hranice, spousta maminek pak zbytečně panikaří a je netrpělivá. Moje dcera se narodila 40+6, jen proto, že jsem byla moc netrpělivá a otravovala v porodnici tak dlouho, až mi "pomohli". Porod naštěstí skončil normálně, ale už nikdy víc bych si ho před 42+0 lékařsky vyvolat nenechala. Problémy neměla z přenášení žádné, bylo to normální zdravé donošené dítě, jen ten těžký vyvolaný porod zanechal zřejmě následky v tom, že tři měsíce téměř nespala a jen plakala. Po termínu pro klid duše se dá kontrolovat leccos - průtoky pupečníku, stav placenty, stav plodové vody...