Bojíte se, že vám praskne břicho před porodem?
Ahoj, mám cca tři týdny do porodu a začíná mi praskat břicho. Je naděje, že nepopraska úplně?

@velkabublina Asi moc nepotěším, ale já jsem se poctivě mazala celé těhotenství, žádná strie vůbec nic a asi 6 týdnů před porodem se mi objevily první malé strie na bocích. Týden před porodem se objevily další menší na břiše a po porodu mi úplně zpraskalo břicho, jakože úplně totálka. Teď je malému 8 týdnů a začínají světlat. Ale nezoufej, není to žádná ostuda je mít a po porodu mě to vůbec netrápilo, mám krásného a zdravého syna a mám úžasného manžela, kterému je to fuk. Takže hlavně se tím netrápit😊. Posílám schválně foto asi 5 dní před porodem, kde jsem měla strie jen na bocích a pak cca 5 týdnů po porodu😄.
Nijak, je to genetika, mě to popraskalo dva dny před porodem, když sem se natahovala na vysokou polici :D mazat sem mohla jak sem chtěla, ale ony po šestinedělí zas víceméně zmizely, nebo hodně vybledly, že nejsou vidět.
mě břicho nepopraskalo (měla jsem ho opravdu obrovský), ale hodně mi popraskal zadek a stehna, vím, že časem ty strie nebudou skoro vidět, ale je to prostě daný hormonálně....Můžete zkusit laser, ale dle mě je nejlepší čas, postupně vyblednou, stáhnou se...Jinak mi ve 3. trimestru popraskaly trochu boky (mazala jsem je pravidelně i břicho) a trochu prsa, ale u prsou už strie zmizely v podstatě skoro hned po porodu...Jo a ještě na bocích strie zmizely 🙂
@tesina99 já u prvního mazala celé tehu, strie se objevili cca 4 týdny před porodem a to že začátku pidi a pak celé břicho - mazala jsem poctivě 🤦♀️ teď druhé těhotenství na mazání dlabu a doteď jediná nová strie (ty původní jsou už dávno světlé) - čekám že zase těsně před koncem, jak vyleze pořádně pupek se ukážou :-/ též mám úžasného muže, který tojle vůbec neřeší 🙂
jen mala rada co pomohlo me - strie vznikaji v urcite vrstve kuze, kdyz tuto vrstvu prokrvite, nevzniknou - ja ,,stipala,, kuzi na brise i bocich mezi ukazovackem a palcem, takove rychle prostipani cele oblasti, hezky to pak zcervenalo, jak se prokrvilo... nasla jsem tenhle typ kdysi na googlu a fakt funguje ( driv se mi strie delali, ted v tehu ne ).... at se dari!
@velkabublina ja mazala v prvnim tehotenstvi poctive, popraskala jsem tyden pred porodem 🥲Chvili predtim me ale uz zacala kuze svedit a zdala se mi takovy necitliva prave na mistech, kde popraskala. Nemela jsem uplne rude sramy jako vidam na fotkach, ale svetle ruzove. Vybledly, zas tak videt nejsou, ale kuze uplne fresh nevypada ani rok a pul po druhem tehotenstvi 😀.
Ale jak se rika, krom velikosti bricha jde o genetiku a v me rodove linii jsou popraskane vsechny zeny. Strasne jsem se toho bala, ze se s tim nesmirim, ale zrovna tohle je mi ve finale uplne fuk. Spis ty kila navic celkove.
Břicho mi popraskalo 3 týdny před porodem a fakt hodně. Nicméně po 6 letech už jsou strie tak vybledlý, že mi to ani nevadí a nijak se nad tím nepozastavuju
Já mazala a mazala, strie nemám, ale malá musela císařem a k tomu mě rovnou kuchli, aby mi zachránili život, takže ano, strie jsou nevzhledné ale 15 štichů přes celý pupek pod pravým prsem kolmo k pupku vypadá ještě hůř 😁😉.
Ovšem jsem živá a ještě se zadařilo druhé dítko.

@velkabublina mě to taky tak začlo a okamžitě jsem začala mazat, byť jen obyč tělovým mlíkem z Lidlu a praskani se zastavilo v mém případě