icon

Bolestivé hemeroidy v těhotenství. Co pomůže?

margaret88
5. zář 2019

Ahoj dámy. Předem se omlouvám za tohle téma ale jsem dost zoufalá.😣Jak už jste poznaly z nadpisu tak mně trápí hemeroidy .....ale strašně.Mám neuvěřitelný bolesti. Nemůžu chodit,sedět,v noci spát. Mažu dubovou kůrou a mastí Preparation. Nic víc prý nemůžu.(jsem v 35tt) Bohužel výsledek žádný! Mažu už několik dní.Krvácí jen občas.
Má prosím někdo nějakou radu? Pomůže mi doktorka? (obvodní) Má smysl tam jet? Děkuju za každou radu.🙏

janule199
•
5. zář 2019

@margaret88 Dobrý den, zkuste si napsat od doktora na ty hemeroidy tablety detralex, ten se může používat i v těhotenství, já používám, nekrvacim, mažu gelem z dubové kůry a také kromě mastí, zkuste použít sedavou lázeň z dubové kůry 😉. Držím palce, ať vám to alespoň trochu pomůže 🤗.

margaret88
autor
•
5. zář 2019

@janule199 Děkuju,zkusím

jitkaem
•
5. zář 2019

Ja na ne taky trpela a utrpeni skoncilo porodem...

margaret88
autor
•
5. zář 2019

@jitkaem Já se obávám že u mně bude utrpení pokračovat. Já je mám právě od prvního porodu. Byl to děs několik týdnů. Pak se to uklidnilo a teď zase.

nikkossek
•
5. zář 2019

Já na to taky trpěla, je třeba trochu upravit jídelníček 🙋🏻‍♀️

margaret88
autor
•
5. zář 2019

@nikkossek A jak? Zácpu nemám a neměla jsem

nikkossek
•
5. zář 2019

@margaret88 já vyřadila vše kořeněné, začala jíst častěji vlákninu, což znamená ryze , celozrne pečivo , zelenina za zkoušku nic nedáte.

terezz29
•
5. zář 2019

Detralex! A cipky preparation. Oboji mizes v tehotenstvi. Dale muzes chladit. Cevky se trochu stahnou. A hlavne vydrzet. Chvilku trva nez se to zklidni.

margaret88
autor
•
5. zář 2019

@terezz29 preparation mám mast. Čípky bych teď stejně nezavedla. Mám ho vnější.

terezz29
•
5. zář 2019

@margaret88 ja mela taky vnejsi a cipky mi hidne pom9hly. Zkus to. Sliznice se zklidni.

slunea
•
5. zář 2019

Zobat pilulky na zpevneni zil - bud ten detralex nebo mne pomahal cyclo 3 fort, jsou v tom nejake prirodni vytazky, ale funguje. Hemoroidy me trapily jen na zacatku tehotenstvi a znova se ozvaly asi mesic po porodu, kdyz mi pilulky dosly a nemel mi je kdo psat. Muj gynekolog rikal, ze u tehotnych ma lepsi zkusenosti s cyclo 3 fort, nez s detralexem (psali mi je na gynde, i s receptem stoji 300kc/mesic).

margaret88
autor
•
5. zář 2019

Díky všem za rady. Vše vyzkouším a zítra si zavolám na gyndu ať mi napíše ty prášky.

melek5
•
5. zář 2019

Me vždycky pomohla horka voda stahlo se to bzdy zpátky takzr nyvh doporučila teplou vanu nebo sprchu

martaskaaa
•
5. zář 2019

Ahoj, mě bohužel nepomohlo nic. I v porodnici mi řekli, že jak to miminko už tlačí, tak hemoroid nezaleze. Takže až po porodu se to zahájil v šestinedělí a nejlepší na to byl ten preparation h. jinak během těhotenství jsem měla různé čípky, masti, dubovou kuru a ani náhodou se to nezlepšilo 😧 bohudík, že se to objevilo až ve 39 TT, rodila jsem teda až ve 42tt, ale ten měsíc jsem to musela nějak přežít. A pak teda ještě zavedení klystýru byl oříšek, jsem řekla sestře, že si tam tu hadičku strčím sama, protože to jinak byla bolest jako sviňa. Porod ale bolelo víc, žejo 😀 pak to byla radost, mít bolavou pipku i zadek 🥴

margaret88
autor
•
6. zář 2019

Ahoj. Tak prášky Detralex už mám doma. Byla jsem na gyndě. Mám brát 2 ráno a prý by to mělo pomoct + mazat. Tak snad se mi uleví.