icon

Čaj maliník, máte zkušenost?

gabriella85871316
6. zář 2016

Ahoj, slyšela jsem o čaji ,,maliník", který prý změkčuje porodní cesty? U prvního těhotenství jsem o něm neslyšela a teď o něm skoro všichni mluví, máte s tím některá zkušenost a popř. jakou a kde se dá sehnat? Jen bych to zkusila. Díky

bonulinka
•
6. zář 2016

@gabriella85871316 Čaj z listů maliníku se dá koupit v lékárně, v obchodě s bylinkami, anebo si prostě listy natrhat čerstvé. Pila jsem ho už před 14 lety a je pravda, že porod byl na prvorodičku rychlý. Teď jsem ho pila od 37. tt ještě smíchaný s mateřídouškou. Je to docela chutný čaj.

gabriella85871316
autor
•
6. zář 2016

@bonulinka takže urychlí porod nebo změkčí rodící cesty?

yerry
•
6. zář 2016

@gabriella85871316 nevim jak ale usnadnuje porod a take lnene seminko 🙂

gabriella85871316
autor
•
6. zář 2016

@yerry já to četla v časoopise, tak jsem chtěla vědět jestli s ti á některá zkušenosti

yerry
•
6. zář 2016

@gabriella85871316 ja osobne nee ale bylo mi to doporucovano od jinych. Mala byla zadeckem dolu a ja mela planovany cisar takze jsem to pit nemusela ale pokud ted prcek otoceny spravne budu pit a dam si i to lnene semeno 🙂 radsi to konzumovat a mozna to pomuze nez se na to vybodnout a pak se trapit

gabriella85871316
autor
•
6. zář 2016

mrňous už je taky pěkně otočený dolů, zatím je vše ok a nic nehrozí, ale říkala jsem si, že zkusit se má všechno, tak zkusím kopit a uvidíme jestli to bude mít nějak efekt nebo ne

fajule
•
6. zář 2016

Caj z maliniku zmekci porodni cesty vlastne je pripravi na porod a podporuje stahy hladkeho svalstva delohy, proto se doporucuje pit az od 36tt. Je dobre to zkombinovat s lnenym seminkem, ktere porodni cesty jakoby "promaze" a dite jde ven jak po klouzacce.Je dobre si ze seminka udelat odvar ten sliz.

syrinxka
•
6. zář 2016

Mně mamka nasušila na zahradě listy z maliníku a z toho jsem si dělala čaj, k tomu vždy hodila do pusy lžičku se lněným semínkem, které jsem se snažila pořádně rozkousat (odvar se mi nechtěl dělat :D ) a nevím jestli je to opravdu tím, ale nemuseli mě skoro vůbec šít a porod probíhal hladce.

gabriella85871316
autor
•
6. zář 2016

Takže si mam koupit ten maliník a lněné semínko?

gabriella85871316
autor
•
6. zář 2016

Zitra koupim v lékárně obojí

analliticka
•
6. zář 2016

Dobrý den, podle mne se jedná o placebo efekt. Nemyslím si, že je rozdíl mezi užíváním a neužíváním.

gabriella85871316
autor
•
6. zář 2016

Koupim a uvidim

andelka
•
6. zář 2016

Já měla kombinaci maliník lněné semínko už při prvním těhotenství před více než 6 lety. Maliník jsem měla sypaný z bylinkářství a semínko tuším z DM,delala jsem si ten "sliz", chutnalo mi to,pridavala jsem si to do čaje. Porody bezproblémové,kontrakce účinné,zadne celodenní otevírání. Každopádně uškodit to nemůže,pomoct ano.

berblin
•
6. zář 2016

Pila jsem jak maliník, tak si připravovala lněné semínko a porod stejně trval 30 hodin, takže za mou maličkost to nepřineslo kýžené očekávání.

kaccistar
•
8. zář 2016

pila som maliník a účinok si myslím, že nemal. Pôrod trval 17 hodín.. skúsiť to môžeš,ale moc by som na to neverila 🙂 radšej homeopatika pred pôrodom a počas pôrodu.. tam je asi väčšia pravedpodobnosť, že by to pomohlo. Tie mi dokonca podala aj sestrička v pôrodnici.

motylcice29
•
8. zář 2016

@analliticka pokud to mamince pomůže, tak si myslím, ze i placebo efekt je fajn....psychika dokáže divy....

gabriella85871316
autor
•
8. zář 2016

V listopadu uvidíme jaký to melo efekt ale zkusit to muzu