Co znamená hraniční komora při 3D screeningu?
Hoj dneska jsem byla na 3 screningu
Ne ze ma malinký uz 2 kg a to jsem teprve 30+2 :D
Ale hlavně pry mam nějakou hraniční komoru 10 něco co to znamená? Uklidila me ze pry to nemam řešit neřekla mi ani co to znamená že pry mi to říkat radši nebude ale mam přijít za 4 týdny znovu radsi 🥹
@lucaaaaaaqa Nevím, co ta hodnota znamená, ani kolik má být tabulkově kg. Každopádně to strašný přístup v komunikaci. Něco ti řekne, že hraniční a pak ti řekne, že ti to nebude říkat, aby tě nevyděsila. WTF? Chtěj vysvětlení, domluv si schůzku. Nauč se asertivitě a postavit se za sebe.
@lucaaaaaaqa určitě jsi dostala papír kde je vše napsáno. Pokud ti to nechtěla říct a máš to na papíru, můžeš si to nechat vysvětlit například přes chat gpt.
Já si tak hledám věci které potřebuju a ne zcela jim rozumím a pak to konzultuju s doktorkou a vždy to bylo ok (jako postup hledání a získání informací) ale tohle nejde přece.. Aby ti doktor nevysvětlil. Z ordinace bych neodešla. Máš přece právo vědět co se děje kolem tvého dítěte ☝️
No řekla mi ze mi to nemá cenu vysvětlovat aby me neděsila ze bude vše v pořádku. Ja v tu chvíli opravdu neměla slov nevěděla sem která bije az pak g aute mi došlo co řekla
Když jdete na kontrolu až za měsíc,tak to vidím jako pozitivní...jen něco hlídají...
kdyby to bylo vážné šla by jste na další kontrolu už za týden...
z diskuze-zvětšení mozkové komory
Ahoj všem maminkám, které řeší zvětšené komory u miminka.
Už je to dlouhá doba, kdy jsem toto téma také řešila, protože mému chlapečkovi naměřili komoru 16mm. Nebylo to pro mne vůbec jednoduché období, byla jsem na spoustě ultrazvuků, nakonec i na magnetické rezonanci v Praze-Motole, všichni potvrdili, že komora je jednou tolik veliká než má být, a že to není dobré, to člověku moc psychicky nepřidá.
Nyní k tomu nejdůležitějšímu, miminko jsem donosila v termínu, rodila jsem sice v Praze i když bydlím na Vysočině ale dohodla jsem se s lékaři na císařském řezu aby nebyla hlavička zbytečně vystavovaná tlaku při přirozeném porodu.
Vše proběhlo v pořádku, ze začátku jsme chodili na kontrolní neurologii při které se dělalo sono každých 14 dní, postupně se tyto termíny prodlužovaly, ale každé to sono potvrdilo už prenatální diagnozu.
V roce věku byl na magnetické rezonanci v celkové narkoze, aby se vidělo přesně, co v mozku má, komora byla stále stejně velká, jako když byl ještě v bříšku, mozkomíšní mok se mu nikde nehromadí a ta zvetšená komora je pouze anomálie.
Nyní je malému 18 měsíců, je naprosto v pořádku, dělá vše co má na svůj věk umět, prospívá a nikdo by na něm nepoznal, že je něco v nepořádku.
Všem maminkám držím palce, a přeji, aby vše dopadlo dobře, a narodila se krásná a zdravá miminka.
celá diskuze ...
https://www.emimino.cz/diskuse/mozkove-komory-p...
celá diskuze ...
https://www.emimino.cz/diskuse/mozkove-komory-p...
@kurpilova dekuju vse jsem to přečetla 😍
@kurpilova dekuju vse jsem to přečetla 😍
@lucaaaaaaqa
Před 50lety když se mi předčasně narodil syn,který musel po narození na břišní operaci jsem asi 10 dní strávila na pokoji s dalšími kojícími maminkami novorozených a nedonošených dětí,které musely také na nějaký zákrok.
Co jsme tak asi mohly 10-12 mamin celý den dělat mimo 7 x odchod na pooperační oddělení ke kojení a odstříkání mléka ...kecat o potížích svých miminek.
A o miminkách které tam byly bez maminek,protože nekojily nebo nebylo místo....
3 x týdně jsem vozila odstříkané mléko 50 km autobusem ...čekala jsem 20 dní než jsem tam mohla být se synem a to asi hlavně díky tomu,že jsem měla hodně mléka a bylo i pro ostatní miminka.
Některé maminky o kojily tam byly i měsíc než miminka nabraly váhu a mohly jít domu...
Tenkrát se většina vad zjistila až po narození...
Byla tam maminka s chlapečkem,který měl asi hydrocefalus...měl hadičku z mozku vedenou pod kůží na odvod moku do bříška...párkrát jsme si po odjezdu domů s maminkami napsaly ,chlapeček byl jinak zdravý,kojený dobře prospíval,na rozdíl od mého syna,ten nechtěl sát,tak jsem odstříkávala mléko ručně a pak po troškách krmila z lahve...
Tenkrát jsem tomu ZVĚTŠENÍ KOMOR moc nerozuměla...ta maminka měla nějakou lékařskou brožurku,od své kamarádky lékařky...,ale to byla ta horší varianta zvětšení komor miminka...
Tenkrát se asi u většiny dětí zvětšení komor nikdy nezjistilo,pokud prospívaly...dnes se vše najde na internetu,koho to zajímá...
Držím vám palce a přeji hodně sil .Eva

@lucaaaaaaqa Jak že vám to říkat nebude , to je jejich povinnost já bych ani neodešla domu dokud by nám to neřekli , a ještě čekat 4 týdny 🙆 to vůbec... Zašla bych tam znovu takhle vás vůbec neuklidnila ale naopak.