Doktor řekl, že placenta je už dosti zralá, mám se bát?
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu, už cca před 3 týdny mi na KO doktor řekl, že placenta předčasně stárne. O týden později, že se nezhoršila, potom za týden taky nic a ted naposledy řekl: Ta placenta už je tedy dosti zralá....ale nic víc, nikam mě neposlal. Termín mám 17.9., ozvy byly v pořádku, váhový odhad 3300g. Z té placenty mám ale špatný pocit, už jsem tady přečetla celou diskuzi o ricináku a přemýšlím, že bych po příští kontrole ve středu do něj šla. Jste tady některá, která by jste měla také dost zralou placentu, popřípadě jaký byl postup doktorů? Děkuji 🙂
No já jsem se ho ptala samozřejmě hned poprvé, jestli to malého nějak ohrožuje, atd. Ale tvrdil, že ne, tak předpokládám, že je to lékař a ví, co se ještě dá a co už je moc. Ale i tak ve mě hlodá pochybnost, kolikrát člověk vidí, co všechno zanedbají... ☹ Netvrdila jsem, že to tu chci vyřešit, spíš mě zajímalo, kdo to měl, co ho čekalo, jestli hrozí vyvolání atd...uvidím holt, co ve středu na KO...

já měla zralou placentu a cca za týden jsem šla na vyvolávaný porod, ale já měla 6 dní po termínu, když mi ho vyvolávali...Také otázka je, co vlastně znamená zralá...Může to být různé pro každého doktora a hlavně v různých týdnech těhotenství. Pokud máš obavy, není jiné rady, než klidně hned zítra zavolat doktorovi, že z toho máš obavy, aby ti vysvětlil o co opravdu jde, a jaké máš možnosti, a zda by to mohl zkontrolovat dřív. Tady na fóru nic nevyřešíš...