icon

Hamiltonův hmat. Zkušenosti?

ratajovska
20. říj 2020

Ahoj, vcera v 8 ráno mi byl proveden hamiltonuv hmat. Hned na DTO nastoupili obrovské bolesti v kříži. Někdy navalove, někdy stále. Občas se přidaly bolesti břicha. Večer odešla hlenova zátka a bolesti se zintenzivnily, zacly nárazove bolesti v krizi a v podbřišku, ale ne pravidelně. Chvíli byly co 5 minut, pak co 10 minut pak třeba co 20. Dala jsem si horkou vanu. Ve vaně mě úplně přestaly bolet záda, ale podbrisek bolel nárazove dal. Po vylezeni z vany se opět přidaly i záda. Zaspala jsem to a teď je to úplne stejné. Ve vaně bez bolesti zad mimo vanu návaly bolesti zad a podbřišku. Ale právě že ne v určitých intervalech. Interval je třeba 3x a pak se změní např z 10minut na 15 minut pak zas na 5

handulkak
20. říj 2020

@ratajovska měla jsem to u obou holek taky tak.
Rodila jsem za 23 hodin od HH, druhou podobně. 😊

ratajovska
autor
20. říj 2020

@handulkak a kontrakce jsi měla pravidelné? Mě jde právě o to, že někdy jsou co 10 minut, pak zas co 15 pak třeba skočí na 5

handulkak
20. říj 2020

@ratajovska neměla. Až ke konci jsem měla najednou 5 a pak po dvou - ale i tak to u mě ještě trvalo

fouskovi
20. říj 2020

@ratajovska u bolesti do zad jsem neměla kontrakce vůbec pravidelně

handulkak
20. říj 2020

@fouskovi já měla třeba krizove bolesti cele oba porody. 🙈🙈

handulkak
20. říj 2020

@fouskovi ale tedy k tomu i bolesti podbrisku, břicha a až žaludek

fouskovi
20. říj 2020

@handulkak to já taky a to mi tvrdili že bývají jen u jednoho porodu a podruhé už ne a já si vytrpela s krizovymi bolestmi oba, porody

fouskovi
20. říj 2020

@handulkak jo to může být mělo bylo u prvního porodu strašně zle

handulkak
20. říj 2020

@fouskovi no vidíš a mě dr říkal, ze třetí bude nejhorší 😂😂

jana31990
20. říj 2020

Taky jsem to tak měla teď u syna bolesti nepravidelné jak v podbřišku tak i v kříži. A syn se narodil zhruba za 26h od provedení. Kdy jsem najednou měla kontrakce po 3,5min. Jinak do té doby pořád nepravidelné

krista25
20. říj 2020

Já to měla taky všechno v zádech, takhle jsem to měla od pondělí, to co popisuješ ty. Z pondělí do úterý jsem to ještě zaspal, v úterý už jsem byla vyřízena a v noci nespala. Jen jsem se chodila sprchovat a koupat, nachvili to uklidnilo. A ve středu odpoledne jsem porodila. Jinak doktor v pondělí mi řekl že to jsou poslicci. Jiný doktor ve středu že mě raději zkontroluje a rovnou mě poslal nahoru že rodim. 🤦‍♀️🤷‍♀️😁😁

krista25
20. říj 2020

Jinak pravidelné kontrakce jsem měla asi 30 minut před koncem porodu, jinak vůbec.

klokanka31
20. říj 2020

@ratajovska Tak to nejspíš rodíš, já měla jen bolesti v kříži, taky takhle nepravidelně. Do porodnice jsem dojela s 8cm, nepoznala jsem že je to už porod...

cinam
20. říj 2020

Takhle nějak mi začínal porod. Bolesti byly hodně do zad a nepravidelné. Občas třeba i půl hodiny klid. A po asi 20 hodinách tohoto najednou šup kontrakce co 2 minuty a to jsme teda už jeli a malej se pak narodil za 4 hodiny

veronika2719
22. říj 2020

@ratajovska já po HH rodila za 2 dny. Ani jsem nevěděla, že něco takového existuje. Myslela jsem, že to je normální vyšetření. Teď u druhého už bych to nedovolila.