icon

Hladovění při nemoci. Neuškodím miminku?

serika12
3. pro 2019

Ahoj holky, prosím o zkušenosti. Od pátku mám angínu (tj. 5dni). Dostala jsem penicilin, nicméně se ukázalo, že jsem alergická a v neděli mi vygradovala poradna alergická reakce. Dostala jsem jiná antibiotika, krk už v pohodě, ale po alergií mám vnitřek pusy jako vydrbany smirglem a nepojmu víc než vodu. Takže můj problém je ten, že už od čtvrtka vůbec nic nejím. Jeden den jsem měla namixovaný banán, ale z fyzické bolesti mi bylo tak špatně, že jsem ho málem zas hned vyhodila 🙄

Jsem už 30.tt, takže prcek by měl být z nejhoršího vývoje venku, ale i tak, neuškodim mu nějak? Já mám faldiky, na pár dní hladu.neumru 😀

Díky za rady

zelenaesmolda
3. pro 2019

@serika12
nahlasila bych to obvodakovi,treba te posle do nemocnice na kapacky kdyz nemuzes jist.
co treba milkshaky?

areh
3. pro 2019

Zkus se rozjíst bujonem (jen voda z vývaru), postupně přídavek mixovánou mrkev, barboru, vařenou rýži a pod., co ti pusa dovolí. Pokud se to nezlepší - nepozřeš fakt nic, tak šup k doktorovi

nupta
3. pro 2019

můžeš zkusit ještě nutridrinky, ale i tak bych šla nebo alespoň zavolala doktorovi

llluckaaa
3. pro 2019

Zkus něco chladného, tekutého, ne chuťově výrazného. Co třeba nanuk? Nepomohlo by brčko? Důležité je, abys měla dost tekutin, bez jídla pár dní vydržíš

kocila
3. pro 2019

@serika12 syn mel s anginou alergii,az se mu rozjel zanet dasni...studene napoje,jogurty,casto cistit zuby,odvar z repiku a hermanku (vyplachovat hodne usta s odvary) a voda listerin,po 2-3 dnech uz zacal jist..ted pro miminko je dulezite hodne tekutin.. nic kyseleho a bramborová kase hodne tekuta,pak kazdy den se ti to bude lepsit...

serika12
autor
3. pro 2019

Pitný režim držím celkem obstojně, kolem 3 litrů dám. No on je i problém v tom, že když se přemůžu a přece jen tam něco narvu, tak to jsou 4 čajové lžičky a cítím se jako kdybych sežrala půlku prasete. Prostě jsem plná a nevím jak žaludek zpátky roztáhnout. Moc se mi nechce to tam řvát na sílu, kdyz mi hrozí akorát tak zvracení 😞

mmirik28
3. pro 2019

@serika12 jestli skoro týden prakticky nic nejíš, není se čemu divit, že jsi po pár lžičkách plná. Zkoušej to po těch pár lžičkách a postupně přidávej, jak to půjde. Jako u miminka s prvními příkrmy 🙂 Kdyby to nešlo, určitě zkonzultuj s doktorem, přeci jen 6 dní je dost.

drakenn
3. pro 2019

Buď v klidu, tělo si řekne samo. Já měla v tehu okolo 30 týdne zánět ledviny, horečky 40, pila jsem po doušcích vodu cca týden, jídlo žádné. Pravda, břicho mi dost splasko, ale jinak žádné následky...prcek v pohodě

phedr
4. pro 2019

@serika12 zkus si koupit nutri drinky, ty se v těhotenství můžou a tělo nebude stradat. Jinak mě šlo při mononukleóze jíst pouze mražené přepůlené švestky a to jsem měla tak barevný krk uvnitř, že se na mě chodili koukat i paní profesoři, aby to aspoň jednou za život viděli.

makronka222
4. pro 2019

Pulka tehotnych prozvraci i do 5-6.mesice, nic nepozrou, takze po par dnech hladu se nic nestane.

zelenaesmolda
4. pro 2019

@makronka222
no nezapomen,ze tady je telo jeste oslabene nemoci

krupka3
10. pro 2019

Dulezite jsou tekutiny, bez jidla se par dni nic nestane, mimco si ziviny bere ze tvych zasob.