Indukce v termínu pro hraniční množství plodové vody. Máte zkušenost?

janaax
25. lis 2020

Zdravím, jsem 39+2 a doktor mi chce indukovat porod v termínu pro hraničně vyšší množství plodové vody. Jsem z toho na nervy, nechápu to, protože nález se od každé kontroly lepší ale prý ale....a tak...Uvažuju, že v porodnici poprosím o pár dnů navíc, abychom to zvládli s malým sami...Dole se sice něco děje, otevřená jsem na 1 cm, ale prý to jde pomalu... jsem prvorodička... malý je v pořádku, CTG fyziol. Bohužel už jsem poslední 3 týdny z těch kontrol tak nervní, že pořad myslím na to, abych dost chodila, furt uklízím, vařím, pomalu i sex počítám aby byl pravidelně, tak nevím, jestli mi už nehrabe natolik, že se ten porod nemá šanci sám rozjet...nemáte někdo podobnou zkušenost ?

levandule_k
25. lis 2020

Napíšu to velmi laicky, když jsi ve stresu, tak pro tělo je to signál, že teď nerodit, jelikož stres=nebezpečí, tedy není vhodné rodit, k porodu potřebuješ pocit bezpečí.

Samozřejmě hodit se pohody v případě neoptimální diagnózy je těžké. V jedné knížce jsem četla, že žena, když není psychicky připravená na porod, je ve stresu, je taková celá stažená, tak více přenáší nebo má častěji vyvolávaný porod.

levandule_k
25. lis 2020

Klidně můžeš být na 1 cm otevřená měsíc před porodem, takže to není úplně nej ukazatel.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru