icon

Ist na pohotovost?

deniska2
4. črc 2019

Holky ahojte.jesem 28tt.Mam.doma 6 rocnu holcicku ktera mnela ted 2 dni horecky jen a dnes prujem.Ja asi neco chytla nezvracim ale chci porad a nejde to mam.prujem a je mi fakt zle mota se mi hlava nejvic kdyz lezim a nemuzu poradne nabrat vzduch tezko se mi.dycha.Byla sem pred tydnem u dr.na EKG vysledky su dobre jen mi rekl Dr.ze mam malo cervenich krvinek mam brat leky na krvinky coz neberu..Mali.mne kope 3 dni silene moc celu noc az do 11 rana dnes rikam.si jestli.je poradku
9.7.jedu na gyndu mam doktorku k nicemu nejsem.spokojena nedela.mi ultrazvuk jen se koukne domne a to.je vse.Nevim co delat

barulina
•
4. črc 2019

Jit na pohotovost

terezie96
•
4. črc 2019

Není třeba psát sem. Selským rozumem si jistě sama odvodíš, že bys měla být dávno v nemocnici.

deniska2
autor
•
4. črc 2019

Chcela by som este podotknut ze pani Doktorka mi za 7m.nevzala a neskontrolovala moč ani zatim monitor sem nemnela jak malemu byje srdicko

terezie96
•
4. črc 2019

@deniska2 tak už jsi dávno měla být u jiného lékaře. Nevím, co od nás chceš slyšet, teď už je dost pozdě cokoli zjišťovat a měnit.

areh
•
4. črc 2019

Jela bych na pohotovost a hlavně bych brala léky předepsané lékařem. Nepředepisují se jen tak...

hezz17
•
4. črc 2019

@deniska2 podle české gynekologicke společnosti se monitory mají točit až od 40+. Většina gynekologu točí od 36+ nebo předávají do péče nemocnice. UZ zachytovy a 3 screeningy, víc pojišťovna nahradí. (1.screen si platí zena sama), to k ultrazvukum. Toceni hlavy a nevolnosti mohou být z nízkého hemoglobinu, na který máš léky napsane a nebereš. Takze asi Tak.

odula
•
4. črc 2019

Hele prosím te ale to zelezo ber. Je to fakt důležitý

makronka222
•
4. črc 2019

@deniska2 ze ti nevzala za celou dobu moc je pekne trhla. Kup si v lekarne papirky/testry co maji doktori prave na tu bilkovinu v moci. Doktora bych zmenila. Jinak me dr vzdy udelal rychlo utz, zda je Ok srdecni akce. Pokazdy! Za to jsem byla mega rada

andrea2016
•
4. črc 2019

Holky, asi jsem paranoidni. Ale neprijde Vam na tom prispevku dost divnych veci?

odula
•
4. črc 2019

@andrea2016 co třeba? Krom chyb ale ty většinou ignoruju. Mně jen přijde divný že na svým profilu nemá ani datum registrace 🤔 to tak bývá?

andrea2016
•
4. črc 2019

@odula Nevim, jak to byva na profilu. Ale divne, treba to, co pani popisuje, jednou uz tehu byla a nejde k lekari? Divne to, ze nemusi do poradny nosit moc? To ze uz jedno dite ma, a divi se, ze ji ve 28tt nikdo netoci zaznam?... Nevim, no. Spis si z nas asi dela srandu.

odula
•
4. črc 2019

@andrea2016 si záleží na tom kde je. 🤷‍♀️ že nekontroluje moc je divny. Ale me třeba utz taky nikdo nedělal (ozvy jo) a ranni moc jsem nenosila - delala jsem si testy sama. Ale to ona asi taky nedělá. Nevím. Ale jo, kdyz to pises - ta péče je opravdu taková... nestandardní... 🤔

andrea2016
•
4. črc 2019

@odula Tehotenska poradna bez utz? To si asi nedovedu ani predstavit. 😁 Ale, i kdyz pominu ten utz, tak mi to stejne prijde podivne. Uz jen to, ze je pani takhle zle a nejde na kontrolu. Taky to zelezo, preci ho nema napsane jen tak... Pokud se pletu, tak se pani klidne ,,na kolenou" omluvim.

priefi
•
4. črc 2019

@andrea2016 vis kolik tehuli nechce brat zelezo kvuli zdrav.problemum? A utz.skoro.na kazde ko nejsou samozrejmosti. Hrazene jsou tusim jen 3 ze ZP a neni to az tak vyjimecne, ze se utz nedelaji. Osobne bych ale takoveho dr.nechtela.
@odula to je divne, ze tam neni datum registrace 😅 to je mozne jak

travnulee
•
4. črc 2019

@andrea2016 mně nedělalanedělala pravidelně utz ani u prvniho ani u druhyho tehu, na tom neni nic divneho...

deniska2
autor
•
4. črc 2019

Dekuji za kaźdy nazor.Ja myslela ze zaznam uz se delá 28tt ja se docetla ze jak ktera dr.je aka a od 37tt se dela prej..Ale jinak opravdu sem.nedavala moc tak ze ja ani nevim jestli mam moc poradku a ultrazvuk taky uz nedela..ted jedu po mesici k dr.tak som zvedava ...a jaky datum nemam registrace ???

andrea2016
•
4. črc 2019

@priefi Ale vzdyt lekari to zelezo nepisi jen tak, ze by se jim chtelo, maji k tomu duvod...A pokud jde o vedlejsi ucinky zeleza, jsou i ruzne kapky apod, ty takove vedlejsaky nemaji. A s tim utz je to silene. Jako za krale Klacka. 😁 K takovemu dr bych chodit nemohla. 😁

sudylichozrout
•
4. črc 2019

@deniska2 jestli jsi Slovenka, pis slovensky. Budeme ti rozumet lepe, nez kdyz se snazis psat cesky.

odula
•
4. črc 2019

@andrea2016 hele tady kde ziju se dělá první utz až na sreening vvv. A pak už jenom ten velkej v ... už ani nevím v jakým tydnu. Když jsem sem přišla (po prvním těhotenství v čechách) tak to byl šok. Ale ty PA jsou fakt výborně skoleny. A ozvy bohate stačí;) a odpadá stres s honenim srdeční akce na začátku těhotenství. Co popisuje autorka je divný, ale jinak myslím že je to jenom otázka zvyku. 🙂

priefi
•
5. črc 2019

@andrea2016 vsak ja s tim nesouhladim taky, ale vim, ze to tak je 😉

travnulee
•
5. črc 2019

@andrea2016 mně to s tim utz nepřijde, dělala první pro potvrzení těhotenství, pak už jen poslechla srdíčko, našla vždy hned, dokonce poznala i polohu po hmatu, utz pouze, když byl problém, jinak dva screeningove na klinice, přijde mi lepší než ho dělat vždy zbytečně, jsou teorie, že ty vlny z utz mimi moc neprospívaji