Jak poznat postupný odtok plodové vody?
Čekám druhé dítě.. u prvního mi voda praskla opravdu jako z filmu, jakoby na mě někdo vylil kýbl vody😄 než jsem odkráčela do suta tak jsem promočila snad všechny ručníky co doma byly😄😄
Teď čekám druhé dítě, aktuálně jsem 37+6 a od rána mám pocit mokra. Není to tak, že by ze mě vyloženě něco teklo, ale na kalhotkách mám třeba jen kapku. Ani na vložku to není. Je to voda, bezbarvé, průhledné, bez zápachu. Nemůže to být voda?
Jak to bylo u vás? Praskla voda jako z filmu nebo postupný odtok?🙂
Doma kontrakce, v porodnici udělám klistyr u kterého jsem cítila silné "lup", že jsem myslela že vodeslo i to dítě 🤣.vody jak z vola a za 20min hotovo😉
Já se hackuju jelikož mi v prvním tehu vodu píchaly..a teď na starý kolena se bojím že to nepoznám 🤦🤣
Měla jsem pocit, že pořád učurávám a nešlo to ovládat. Při pohybu to pak bylo čím dál silnější. Po tak hodině, dvou se začaly přidávat kontrakce.
U prvniho mi ji praskli az v porodnici, u druheho mimca jsem se rano probudila a takove vetsi vlhko pri stoupnuti z postele, nic hrozneho, zadna tekouci voda nebo tak, ale jine... Ten den jsem sla na kontrolu, tak jsem si vzpomnela, ze oni udelaji test z vlozky. Vzala jsem si ji, zabalila a opravdu to byla plodova voda. Ale od rana pak uz nic, tak jsem si pripadala jako blazen, ze jim cpu vlozku at ji otestuji. Ale tvrdili, ze rodit urcite nebudu, na monitoru nic, otevrena nic.... Ale museli si me tam nechat na pozorovani i ze to mame kus cesty a i prvni porod byl rychlovka, jsem se cely den nudila.... No v jedenact v noci zacaly aspon nejake kontrakce a v jednu rano byla mala na svete. Aspon, ze uz jsem byla v porodnici. Asi bych rodila nekde na ceste...
U všech tří dětí jsem poslední měsíc měla furt mokro a to tak, že jsem si na polstrovanou židli dávala ručník, ať nedělám stopy. Plodovky dost, tak to byl jen hojný vodnatý výtok. U prvního a třetího praskla těsně před porodem hlavičky, u druhého mě donutili nechat si ji píchnout, takže filmové prasknutí vody neznám 😁
U obouch děti mi praskla voda doma ,ale netekla mi tolik,že bych musela mít ručník vložka stačila,vždy se mi to stalo 5 dní před termínem . Jeli jsme hned do nemocnice ,doma jsem si dala vložku a v nemocnici na to nalili nějakou vodu ,když to zmodralo,byla to plodová voda rovnou si mě tam nechali ,ale já kontrakce neměla ani u jednoho ,mě je u obou dětí museli vyvolávat . Druhý porod jsme jeli jednou zbytečně ,ale sestřička byla tak hodná ,že mi tu vodu odlila a dala sebou domů a vždy když jsme měla pocit ,že mi teče voda ,dala jsem si vložku ,nalila pak tu vodu a když mi to zmodralo ,už jsme brali tašku a jeli.U toho prvního mi odtekla opravdu jen malinko v porodnici mi ji pak ještě uvolnili pomocí propíchnutí a stejně mi kontrakce nenastaly. Jak to čtu je to opravdu hrozně individuální,každá to máme jinak. Ale jinak v nemocnici poprosit do zkumavky ti dají tu vodu a můžeš to takhle sama doma testovat 😉
Já měla před 5 týdny před termínem silnější výtok, bylo to na vlozku. Ale na výtoky trpím dost. My jeli do porodnice i s taskou, tam hned test na plodovou vodu a nebylo to ono. Prý silnější výtok, to je v těhotenství běžné. Bylo to bez barevné, bez zápachu.
Pak plodovka za 6 týdnů - ta byla růžová a trochu voněla, to mě upozornilo. Tekla ze mě opravdu hodně, víc než ten výtok a to pořád. Jak jsem doma chodila, tak bylo vidět kde 🙂To mi bylo jasný, že tohle jen výtok nebude. Ani nebyl. Ale první kontrakce nastali asi necelé 4 hodiny po tom.
Myslím,že když je to takto po kapkách,voda to nebude...ke konci teh.byva vytok a je to normální, vody většinou bývá trošku víc a často se to projeví,když třeba vstanes. Mně 2x odtekla po troskách s bylo to, jak tady i ostatní popisují...
Mě praskla voda ve spánku, cítila jsem jako by my praskl balónek v břiše a pak už jen po chvílích voda tekla,říkala jsem si to jsem se asi počůrala stoho snu jak jsem se lekla 😀 ale prdlajs utíkala jsem na wc a
zatlačila jsem a šup voda na zemi 😆
U vsech tri tehu byl prvne odtok plodovky a pak az porod, takze - pokazde jsem citila “lupnuti” a odtekla ze me voda, pak nic a zase az se doplnila…

Ke konci 38. týdnu jsem se vykoupala, vylezla jsem z vany a při utírání mi stekl pramínek po noze. Vzala jsem si vložku, pak se to stalo ještě jednou a pak už nic. Chvíli na to začaly mírné stahy. Volali jsme do porodnice a tam řekli, ať dorazíme, když nemám výsledky streptokoka. Vložku jsem si samo doma vzala čistou. V porodnici udělali test na té čisté vložce a tam nenašli nic a ani při vyšetření to nevypadalo, že by s něco dělo. Takže se mi snažili vnutit, že jsem se počůrala, čemuž jsem se bránila, protože sakra poznám, kdy jde o inkontinenci a kdy ne. Nakonec mě kvůli chybějícím výsledkům na streptokoka hospitalizovali a dali kapat atb. Ještě ráno při vyšetření nic nenasvědčovalo tomu, že by to byl blížící se porod, takže mi řekli, že můžu domů. Než mi vypsali papíry, rozjely se kontrakce. Tak jsem je požádala, aby mě znovu prohlédli, že si myslím, že to na odjezd není a nebylo. Za čtyři hodiny byl malý na světě.