icon

Jak rozlišit mezi plodovou vodou a výtokem?

25. črc 2022

Ahojte ženy, já jsem asi trubka, ale už jsem ze všech těch příznaků a příprav těla na porod tak zmatená, že už prostě nepoznám nic :D Začínám 38tt a teď asi 3. den mám X krát za den mokré kalhotky :D A prostě nejsem schopná vyhodnotit jestli je to jen větší množství výtoku (je to ale jen voda, žádné kousky, hlen, nic, jen průhledná tekutina) a nebo mi třeba postupně odtéká PV. Výtok jsem měla celé těhu, ale jiné konzistence a spíš bílý. Hlenová zátka (nebo aspoň její část) mi už odešla. Neteče to ze mě nonstop a všechno to zachytí kalhotky, takže toho není nějak extra moc, ale prostě víc než do teď. Jet raději na kontrolu nebo to vydrží do středy kdy mám první kontrolu v porodnici? Nic jiného mi asi není, pohyby cítím.

vikysek0987
•
25. črc 2022

Také jsem to tak ke konci těhotenství měla a byl to jen výtok, když mi pak v porodnici v posteli začala odtékat voda,poznala jsem to hned,bylo toho ještě víc....Ale pokud si nejsi jistá, vezmi vložku a jeď si to nechat zkontrolovat....Někde jsem četla, že se i ta voda pozvolna dopňuje,tak pokud to z Tebe vyloženě neteče, mohlo by to do kontroly počkat, ale nejsem doktor.....Přeji hodně štěstí 🍀

cilkat
•
25. črc 2022

Při tomhle množství bych řekla, že je to prostě výtok a i kdyby nebyl, myslím, ež do středy to vydrží... (ano, plodová voda se vyměňuje a doplňuje a tohle fakt není velký množství) ALe na tý kontrola bych to zmínila.
Já měla vodový výtok věšinu posledního trimestru... Intimka to jistila...

autor
•
25. črc 2022

Okaa, dík za odpovědi🙂) Já se radši ptám, protože jsem právě taková, že si vždy říkám, že to vydrží do kontroly, že to určo nic není a že až to bude na kontrolu tak to poznám :D Ale mám tady ten úsudek dost mizerně posunutý a pak se ukáže, že jsem se teda uráčila za minutu dvanáct a dřív by to bylo lepší :D Tak proto se radši ptám a ujišťuju, protože zrovna teď nevím jak moc je vhodné spoléhat na svůj mizerný úsudek. Přítel se mi furt směje, že s mým přístupem porodím doma :DD

gbp
•
25. črc 2022

kdyz budes mit bilou vlozku (bez barevneho stredu) udelaj na ni test, jestli je to plodovka nebo neni. mne to tak udelali 👍

elesse
•
25. črc 2022

Říká se, že pokud teče plodovka, nasákne ti do hodiny vložka tak, že ji musíš vyměnit. Jinak že to nemá smysl řešit...

jjasmina
•
25. črc 2022

řekla bych, že je to výtok, mě když tekla plodovka, tak jsem měla durch mokré třeba kalhoty, jinak pro jistotu se nech třeba zkontrolovat, prý jsou i testy na určení plodovky