Jak rychle se těhotná otevírá? Termín porodu za měsíc

nikolisek
24. kvě 2016

Ahoj maminky včera jsem byla na kontrolu a paní doktorka mi řekla ze se začínám otevírat a zmenšuje se mi cipek. ... jen by mě zajímalo jak rychle se tehotna otevírá když minulý týden ještě nic.... termin za mesic....

haaaluska
24. kvě 2016

Minulý tyzden čípek skrateny na polovičku a malej siahala na hlavičku 37+3 a tyzden predtym ani náznak na porod.zajtra kontrola 38+3 tak som zvedava 🙂

mika251
24. kvě 2016

@nikolisek je to hrozne individuálne, a nedá sa z aktuálneho stavu čípku termín porodu nijak predikovať. Niekomu sa čípek skracuje celé týždne a rodí po termíne, iná ho má ráno kompletne uzavretý a večer je bábätko na svete.

japona
24. kvě 2016

@nikolisek To se nedá predikovat🙂 Mne řekli, že téměř rodim a vydrželo to tak měsíc.. Ve vasem tydnu muzete byt v klidu, kdyby něco, mimco už je hotove.

katyxq
24. kvě 2016

Neznamená to vůbec nic, po 25.-30.tt může čípek vypadat velmi různě a žádnou souvislost s tím, kdy porodíš to nemá. Vnitřní vyšetření je proto zbytečné až škodlivé (zanesení infekce, podráždění čípku, "onylem" odchlípnutý vak blan a v důsledku toho umělé předčasné rozjetí porodu).

nikolisek
autor
25. kvě 2016

Děkuju... 😊 příští středu jdu na kontrolu tak uvidíme... 😊😊

haaaluska
25. kvě 2016

My dnes kontrola a oproti minula ziadna změna takže cakame dalej.

haaaluska
30. kvě 2016

Tak a máme Lauru po žádných změnách je beruska na svete🙂

nikolisek
autor
31. kvě 2016

Jee tak to gratuluju... 😊😊 at ste zdraví a malá dela jen radost mamince a tatínkovi.... my termín az 25. Tak malá ještě čeká na vhodný okamzik

bonulinka
31. kvě 2016

@nikolisek Při třetím těhotenství ( bráno jako rizikové ) mi v pondělí bylo řečeno, že jsem na špičku prstu otevřená a vše na spadnutí. V sobotu mi začala odtékat voda, já natěšená, jak to tedy bude rychlé, když je vše na spadnutí a na příjmu MUDr. : Dítě vysoko, cesty nepřipravené, čípek dlouhý a zavřený...Záleží tedy i na doktorovi.

U prvního dítěte mě nikdo ke konci čípek v poradně nekontroloval a prostě jednoho dne to přišlo a holka byla na světě.

nikolisek
autor
31. kvě 2016

Uvidím co mi řekne doktorka zítra... 😊 máme ještě čas pár dní... hodně lidí říká, že těhotná žena prožívá to nejkrásnější období svého života... do teď jsem si to užívala , teď už se nemůžu dočkat až bude prdolinka mezi náma.... chuděra tam má málo mista a me boli kazdou chvili neco jineho..nekdy se to ani nedá vydrzet..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru