Je možné, aby se dítě v 36. týdnu ještě otočilo?
Zdravim, dnes mám 36+0, čakám chalana a váhový odhad, že bude väčší (teraz 3100g). Už vyše mesiaca je hlavou na pupku a riťou dole, nohy vyložene na mojom chrbte ako na lehátku. Predtým býval aj dole hlavou ale teraz proste polohu nemení. Už mi bolo pohrozene cisárskym rezom (vzhľadom na to že bude asi väčší a som prvorodička), a tak sa chcem spýtať na skúsenosti, akú mám ešte šancu že sa aj väčší otočí, pripadne radi čo skúsiť okrem vonkajšieho obratu (to je pre mňa ako predposledná možnosť pred cisárskym). Vopred ďakujem
Mě se malej otočil až v 37tt. Narodil se dva dny po termínu. Měl pupeční šňůru kolem krku, takže asi kvůli tomu se otočil tak pozdě
Dcera se také otočila až po 37tt. Už mi plánovali CS, porod koncem pánevním jsem nechtěla. A nakonec si to vyřešila sama. A také měla šňůru kolem krku při narození.
Jo a jinak já měla u obou dcer odhady, že budou větší a obě byly pod 3kg. Takže tím bych se nestresovala.
Taky se mi ditko otocilo az ve 37tt
@petrataka ještě má čas . Uvidíte že se otočí
Mně se dcera otočila ve 38tt, když jsem šla do porodnice na naplánování císaře 🙂.
Sance tam je, ale sla bych tomu naproti. Urcite vyhledej nekoho kdo umi s rebozwm - nejaka dula. A mohla by ti pomoct!!! Nebo alespon mrkni na youtube na spinning babies cviky. Sedet rovno ne v polosedu, drzet spravny postoj tela, treba i podvazat brisko, s miminkem si povidat zkusit mu tam posvitit pres bricho baterkou jestli nepujde dolu za svetylkem :D proste cokoliv, zkousej, drzim palce. Jak rodily zeny ve tve rodine? Taky KP nebo nermalne?
me se neotocil, taky KP, takze cisar - taky byl maly vetsi
mně se syn taky neotočil, byl KP od 28. týdne, třikrát omotaná šňůra kolem krku, šla jsem CS
@petrataka a tebe to nějak trapi,kdyby se narodil cisarem? Ja rodila cisarem jednovaječná dvojčata před 6 lety,pichli mi jen epidural, všechno jsem slysela a vlastně videla a byl to opravdu moc hezký porod. Jo, potom to po císaři bolí, není to příjemné,ale da se to,do tydne je po kompletní bolesti, vše se mi rychle a krásně zahojilo. Ted jsem 30+3,mimino zatim příčně, takže pokud se neotoci,tak bude další cisar a rozhodně se z toho nijak nehroutim. Nechavam to absolutně na tom miminu,jak to bude. Ja jsem taková, že bych neriskovala. V porodnici se jeden doktor snažil jedné pani také dítě ještě pretocit. Zkousel to 2 hodiny,prej to šíleně bolelo (navic tohle pretaceni je prej i dost nebezpečné) a stejně se jim to nepovedlo. Uvidíš třeba ještě za 2 týdny,ale ja osobně v tom nevidím žádnou tragedii, hlavně, ať se narodí zdravé 🤗
Mne v prvním těhotenství dcera neotocila a doktorka i říkala ta už se vám neotoci a taky jo. Takže byla sekce.
Nechala bych to být. Kamarádka si nechala otočit pomocí akupunktury a za 3 dny se dítě otočilo zpět. Stejně se císaři nevyhnula.

@petrataka ahoj, malý se otočil správně až na poslední kontrole ,to jsem byla ve 38tt. Jinak byl jednou tak, a podruhé tak,taky jsem z toho byla na nervy 😀 a s tím odhadem si nic nedělej, já jsem taky prvorodicka, mně naopak řekli, že bude drobnější, odhad 2900g a nakonec se narodil 3400g😊😀