Je velikost dítěte ve 36. týdnu těhotenství normální?
Dobry den
Byla jsem na gynde . A dr mi rikal ze maly ma necele dve kila a 33 cm ale to je nejak malo ne ?
Odesla mi hlenova zatka a co kdyz se narodi takhle maly
Jak byli vase deti male ?
Jsou to jen odhady, nestresuj se....
Syn se narodil 35+6, odhad byl 2100g, narodil se 2135g takže vcelku přesný odhad
@knoesell a meril ?
Syn 36+5 a měl 3100gr a 51cm.
33cm ? To je nejak extra malo ne? Ve 36 tt nevim ale prvni se narodil v 35tt a mel 2400 a 45cm a druhy se narodil 37tt a mel 2800g a 47tt
@michaelarousova tez si myslim ze je to nejak malo .
33cm bude asi zmereno od hlavy po zadeček, doktor mi říkal že takhle v pozdním stadiu těhotenství už nejde změřit delku včetně nožiček... Dcera měla 2500g a 47cm v termínu a vše v pořádku... Nestresuj se 😊
Porod 35+5, syn měl 2005 g a 42 cm. U mě už nerostl jak měl, měla jsem prý malou placentu
Byla bych v klidu, já mám opačnou zkušenost, kdy mi na měření Dr říkal, že bude dítě veliké.. celou dobu až do porodu jsem se stresovala a nakonec všechno bylo úplně v normě 😉
Syn se narodil ve 37+1tt, odhad 2,1-2,2 kg, narodil se s 2105 g, takže odhad přesný. Neživila ho placenta. A měřil 46 cm, 33 cm ti určitě neměři, to bude asi bez těch nožiček.
Zalezi odkud meri 🙏🏻 Někdo děla hlavu > paticky a jiny zase jen hlavicka>kostrč. 🙂 Takže to chce klid a váha je jen odhad podle souctu hodnot při měření, takže staci rozdíl par mm a už ma prcek o 100 g méně
Měřil 45cm, těch 33cm se mi zdá také málo, ale prý výška jde špatně změřit, mi výšku ani neřekli, důležitá je ta váha.
To bude nejspíš od hlavy po zadek. Já byla teďka na měření ve čtvrtek (36+1) a taky mi doktor řekl jen míru od hlavy po prdelku, celkovou délku vůbec neřekl, ani nikde neuváděl. Kdyby mělo miminko 33 cm celkově, tak by tě s klidem domů neposlali.
Ja tak práve stresujem. Na 36+0 mi namerali 2350 g, nejaky 10 percentil, hlavu maličkú. Ale teda moc si nedala záležať na tom meraní, klik sem klik tam a ja stres uz 2 dni z vysledku.
U nás teda nesedla váha vůbec, dle odhadu před porodem “Jeje no maminko, to si teda dáte, bude holčička pěkně veliká” asi 38 tt měla mít uz 4 kg, rodila jsem týden po 39 tt a narodila se s 3 kily, nevím kde se stala chyba 😂

Syn 36+2 odhad 2200 narodil se 2750…