Jmena Nina a Nora
Ahoj maminky,
Mam par otazek pro Vas:
Cekame druhou dceru. Prvni se jmenuje Ines. Pro druhou, se premyslime o jmena Nina nebo Nora (nebo uplne neco jineho 🙂 )
Az slysite jmeno 'Nina' - automaticky si myslite ze holka je Ruska?
Mame radi to jmeno a podle me (jsem Britka) je to mezinarodni jmeno, ale nejaky kamarad rekl ze to je urcite Ruske ... nevadi nam moc ale nechceme ze dcera musi cely zivot vysvetlit ze neni Ruska 🙂
A co Nora - je divne ze to znamena ta dira kde bydli kralik?!
Diky predem.
@coreprincess Malia je krasne jmeno 🙂 Slysim poprve ... Diky za napad! 🙂
@jennynw mi se moc líbí ❤️☺️ Já ho prvně slyšela nedávno. Ten česky YouTuber Erik Meldik tak pojmenoval dceru. Malia Meldik 😉 a k jménu Vaši první holcicky se mi teda mooooc líbí 🥰
Nedala bych ani jedno, nora je díra, to mne proste 1. napadne, Nina, volali na mne tak ve skole, jsem -Jana- nejdříve Janino, pak nino, v 80. letech to byla ve skole samá jana, ale je to vase volba, na každem jmenu se najde neco... máme ted i dceru Janu - 5 let a vsichni si divi, proc má tak divné jméno.100 lidí, 100 názorů.
@coreprincess Erik Meldik je "umelecke jmeno", on se vlastnim jmenem jmenuje Petr Melicherik. Takze mala se jmenuje Malia Melicherikova (nebo Melicherik).
Jinak jmeno Malia jsem taky slysela prvne, ze zacatku se mi moc nezdalo, ale ted se mi libi moc. Jinak jsem slysela ze Malinko rikaji lide i male Amalii.
My jsme naší malé dali jméno Nina. A jediný, koho napadlo, že je ruské, byl dědeček :D
Jinak je to krásné jméno. Jen je trošku krkolomné, když z něj chceme vytvořit přivlastňovací zájmeno - Ninino. Nebo dej to "Nině".... To je pak samé ň. A už teď si občas dělá tatínek nebo někdo legraci, že máme doma malé El Niňo :D
A jméno Nora se mi taky líbilo, ale tam jsme se trochu báli právě té asociace se zvířecím pelíškem 🙂
Ale jak někdo psal - na každém jménu si každý něco najde
Myslím, že obě jména jsou naprosto ok! Záleží pouze na vás, jak se s nimi cítíte a jak je vnímáte vy. Okolí bude mít vždycky nějakou vítku! Však to znáte!! My chceme dávat Ninu. 🙂

@modroucka Ano, ročník 1945 mi něco říká. Pratetu (babiččina sestra) mého bývalého přítele znásilnili 4 ožralí Rusáci, když putovali přes republiku, byla v té době mladá holka, něco přes dvacet. Ráno byla šedivá a nikdy se z toho nevzpamatovala. A když říkám nikdy, myslím tím nikdy. Mojí babičku se snažil ruský voják odtáhnout do průjezdu a znásilnit, zachránili ji kolemjdoucí, kteří se nebáli ožralého Rusa s kvérem a dali mu na hubu. A také mi něco říkají ročníky třeba 1952, kdy šel můj děda na 15 let na uran, kam ho poslal hrdinný soudce z lidu, primitiv s pěti třídami, ale kovaný komunista. A taky mám povědomí o roce 1968, kdy tu řádily bratrské armády pod vedením té sovětské.
Kdepak, kam Rus šlápne, tam 40 let tráva neroste.