Jmena Nina a Nora
Ahoj maminky,
Mam par otazek pro Vas:
Cekame druhou dceru. Prvni se jmenuje Ines. Pro druhou, se premyslime o jmena Nina nebo Nora (nebo uplne neco jineho 🙂 )
Az slysite jmeno 'Nina' - automaticky si myslite ze holka je Ruska?
Mame radi to jmeno a podle me (jsem Britka) je to mezinarodni jmeno, ale nejaky kamarad rekl ze to je urcite Ruske ... nevadi nam moc ale nechceme ze dcera musi cely zivot vysvetlit ze neni Ruska 🙂
A co Nora - je divne ze to znamena ta dira kde bydli kralik?!
Diky predem.
Taky jsem spíš pro Ninu než Noru.
Rusko mi to nepřipomíná a jde lehce říct.(žádné háčky, které by vadili cizincům)
Nina se jmenuje nase prvorozena dcera, bylo to me vysnene jmeno (podle Niny Simone). Vubec jsem neresila, ze by mohlo byt (ac neni) ruske, az dokud mi to nekdo nerekl, ale bylo mi to jedno. Zatim jsem se setkala jen s kladnou odezvou od okoli. Domacky ji rikame Ninko, Ninus, Ninule atd.. Ale nejcasteji proste Nino 🙂
O Nore jsem chvilinku uvazovala v souvislosti s druhou dcerou, ale pres pritele to neproslo 🙂
Nina je moc pekne jmeno. Moje asociace je s hereckou z Upirich deniku - Nina Dobrev. Nora se mi nelibi
Nikdy me nenapadlo, ani jsem nikdy neslysela, ze by Nina znela,,rusky". Taky jsem ho mela ve vyberu, ale doma by mi to ani nahou neproslo.. Ani proti Nore nic nemam.. Lepsi nez Nela, na to mam alergii a je jich vsude milion.
Ja mam jasno: Nora - Ibsen, Nina - Čechov 😄 Obe nadherna jmena, take i hrdinky velkych dramat. Urcite budou holcicce sluset obe dve 😉
Sousedi maji dve holcicky, Ninu a Laru. My zase Doru 🙂
Synova ucitelka z MS je Nora, respektive Norika - Slovenka a je to nejuzasnejsi clovek jakeho znam. Takze asi i proto se mi to jmeno libi a nikdy jsem v nem "nevidela" kralici noru.
Já si nemyslím, že je Nina ruské jméno.
Nora se mi líbí. Manželova teta je Nora, říká se jí Norika, jsem na to jméno zvyklá, nepřijde mi na něm nic moc neobvyklého. A moje děti mají ve školce spolužačku Norinku a i pro malou holčičku mi to přijde roztomilé.
Staci zaguglit a pak se vyvarovat nenavisti vuci Rusku, neb je to vedle jak ta jedle: Ženské křestní jméno Nina nemá jasně specifikovaný původ. ... Z perštiny by se jméno Nina překládalo jako „skvělá”, „úžasná”. Jméno mohlo vzniknout i ze španělského slova „ninos” s významem „panenka” nebo „dítě”. Slovo „nina” však najdeme také ve svahilštině − zde znamená „matka”.
Znám osobně Ninu (již dospělá osoba) i Norču (dcera od kolegyně z práce). Nad Ninou jsem se nikdy nepozastavila, není to tak časté, ale ani moc ruské 😉 Norinku si kolegyně v rodině vybojovala, chtěla ji vždycky... já osobně bych z těchto dvou zvolila Norinku 🙂 zdrobněliny na Ninu nejsou tak hezké...
@mary.jane tak bez rusaku jako jim říkáte, by jste tu nejspíš nebyli a taková země jako ČR by nejspíš ani neexistovala a všechny památky by byly pryč, protože je pravě díky jednomu Rusaku nebombovaly, jako třeba Drážďany, to je jen v krátce
Takže mate jim líbat tu zmíněnou prdel a děkovat do konce života !
Ale s hloupou a nevychovanou osobou se ani nebudu bavit
Ninu má kamarádka, podle mě je to fajn jméno a rusáky mi nepřipomíná.. určitě bych byla spíš pro Ninu než pro Noru..
Nikdy jsem neslyšela o tom ,že je Nina ruské jméno. Ani by mi to nepřišlo. Je to krásné jméno.
@makronka222 kdo zprasil Alexandru?
@jennynw Nina je pro mě písnička od Vypsané Fixy, Noru žádnou neznám. K miminku mi moc nesedí, ale potom k dámě ano 🥰 k Inés bych dala Máliu (Mália)
Mne Nina rusky vubec neprijde... Je to moc hezky jmeno, Nora se mi nelibi. 🙂
Máme doma Ninušku. Nora je taky pěkné, ale spíš bych dala Zorku. Nina mi Ruské nepřišlo dokud moje máti neřekla Ninočka. Tohle oslovení ale neprošlo a nikoho jiného ani nenapadlo.
Když bych měla volit mezi těmi dvěma, tak určitě Nina - Nora mi přijde hrozně tvrdé a nevím, jak bych to zdrobňovala, snad jen Norinko... (já vím, někdo nezdrobňuje vůbec, ale přijde mi to divné, říkat malinkému miminku Noro). K vašim argumentům proti: nevím,jaké máte příjmení, ale z křestního jména Nina se asi nebude úplně usuzovat na to, že by byla Ruska. Zvlášť pokud nemá úplně ruské rysy. A Nora - no v Čechách to evokuje tu díru, ale jestli budete žít v zahraničí, tak je to vlastně jedno.
Kamarádka má 3 děti a holčičky se jmenují Zina a Nina, což mi přijde teda úchylné, protože se to musí děsně plést... a chlapeček Melichar... no a všichni si zvykli.
Máme Ninu, je to krásné, měkké jméno 🙂 Nora mi přijde takové tvrdší..
Máme Innu. To mi přijde podobné jako Ines🙂 nicméně kamarádka má Ninu. A když je volame nebo jsme spolu třeba na víkend tak ty jména pleteme dohromady 😅 Iny, Niny, no komedie😅😅
Tak nina je mezinarodni ... Ale ne jak se to cte v Cr ( Ňina ...ani trosku nelibi ) ale normalne n(yi)na coz se mi libi 🙂
Nora se mi libi taky 🙂 moc ...
Jako jeste se da dat norah noah noa nea 😆...
Máme Ninu a nesetkáváme se s tím 🙂
@modroucka To si děláš asi prd... ne? Jako ročník 45 mně osobně třeba něco říká. Říká mi, že to byla doba, kdy můj praděda (válečný hrdina) kvůli rusákům za krátko skončil v lochu. Zanedlouho jsme byli ruským satelitem a na velmi dlouho nesvobodnou zemí. Jo, chvíli se to trochu zvetilo, než nás ti slavní bratři šli v 68 "zachránit". A tahle země se z toho vzpamatovává dodnes. Nemuseli v tom 45 tak pospíchat, zvládli by to Američani 😃
Já se fakt snažím nebýt xenofobní, být spravedlivá. Je mi jasné, že nelze všechny házet do jednoho pytle, měla jsem třeba výbornou ruskou učitelku, která mi do života dala hrozně moc. Ale nemůžu si pomoct, obecně kdykoliv na Rusa narazím, je to nabubřelý zpitý individuum, který jen co přijde k penězů, dává na odiv, že je něco víc. Byrokracie, korupce, polototalitní stát. A ty jsi touhle větou jen dalším důkazem, že od nich je třeba se držet dál.

@jennynw obe jmena jsou krasne, kdybychom meli druhou dceru, byla by to Nora.