Jméno Luděk nebo Dominik. Jaký je Váš názor?
Dobrý den maminky. Už řadu měsíců si lámeme s manželem hlavu se jménem. Pojmenovat jej Luděk po otci manžela a mém dobrém kamarádovi nebo Dominik - Normální krásné jméno, které jde zdrobnělit? S Luďkem jsme dlouho počitali, ale čím je to bblíže, tím více si nejsme jistí. Všichni se na jméno Luděk kření a vysmívají se mu. Ale je to pěkné české jméno sic německého a slovanského původu. Ale je pro mrňouse tvrdé a nějak mi k tomu mému tvorečku v bříšku nesedí. Jaký je vás názor ženy?
Tak nakonec nám zvítězil Dominik.
Když jsem zavelela, že už ten papír do porodnice musíme uzavřít, tak vlastně ze mě a manžela postupně vypadlo, že máme velice blízko ke jménu Luděk, ale za celé těhotenství nám to prostě nesedí k tomu našemu mrňeti. Jméno jsme měli vybrané ještě před početím a takový problém jsme s ním neměli, až s rostoucím bříškem. Takže nakonec jdeme do Dominika, protože nám to krásně jde přes pusu při hlazení bříška. Je tam ten pocit a hned naskočí vidina našeho mrněte. 🤰🏻Trošku mě to mrzí. luděk je krásné jméno pro chlapa, ale tohle mrně se asi nechce jmenovat Luděk. Prostě to tam necítíme.
Děkuji vám za vaše názory a pocity. za vaší podporu při rozhodování. Utvrdilo to ve mně rozhodnutí, řídit se svým pocitem. ♥️
Jestli někomu ta jména připadají ciganská nebo né, na tom mi nijak nezáleží. Pracovala jsem s dětmi z romských rodin a jmenovali se také Aničky, Kubíkové, Martinové atd... se stejnou frekvencí jako “bílé” děti. To spíše jméno ruského původu by pro mě mohl být faktor proč ne. Každý to máme jinak. 🤷🏻♀️
Dávat dítěti jméno je velká zodpovědnost. Nejraději bych se zeptala mrňouse - jak se chce jmenovat, ale to nejde. Tak musím dát jen na ten náš pocit s manželem. Ještě jednou děkuji za vaše zkušenosti a pocity maminky. 🙂

Ludek. Je to krasne neobykly dneska uz. Dominik u je vsude plno