Kolik váží vaše děti? Ve 32tt malá má 1154g
@melisovi26112016 dle utz ve 30.tt měl malý cca 1600g, narodil se 33+3 s váhou 1910 gramů
31+3 1850g, pořád mě strašili že bude velký, narodil se 37+3 s váhou 2900g, 50cm.
Malý se narodil ve 32 týdnu a měl necelých 1700 g.
Náš odhad ve 31tt je 1800, ale u odhadů je dobré myslet na to, že odchylka může být až půl kila nahoru i dolů. Dcera měla poslední odhad před porodem 3600 a reálně pak 3250.
@melisovi26112016 Dvojčata: odhad k 32+4 2050 g a 1740 g, odhad k 37+0 2800 g a 2390 g.
Ve 31 tt měla malá 1532 g.
ty jo tak to si asi nevzpomenu přesně .. vím jenom že kolem 36 - 37 měla odhad 2500 (+ -) 680 gramů .... nakonec se malá narodila 37+5 a měla 2150 gramů a 42 cm ... ale malá měla špatné průchody a musela ven plánovaným císařským řezem .. o to horší když mi o den dříve než bylo plánováno odtekla plodová voda a musela jsem tedy jít dříve ... takže proto i byla takhle malá ... ale s tím jaký máte odhad teď bych se nestresovala .. může být odhad o 500 klidně vyšší ... ale myslím že kolem toho 30 tt jsem měla odhad ještě menší než máte vy 🙂
32+5 váha 2655g,
u jiného lékaře 33+4 váha 2330g,
36+5 váha 3616g. Prý to bude "trošku" větší holčička...
@jolal ano kouřim max 5
Moje malá má ve 31tt odhad na 1100g, taky mě dost vystrašili, že je malinká ale zatím čekáme na další kontrolu :/
Ja 30+2 1900g 😉
@tercula to bude velký miminko 🙂
@bartakova_veronika dobře děkuji bojim se aby malá nebyla v inkubátoru 🙂
Ve 31tt měl odhad 1535g.Pořád je to jen ODHAD!!!Nesmíte to brát tak vážně😉U dcery se mi např.sekli o rovné 0,5kg!
@melisovi26112016 i kdyby byla v inkubátoru hlavní je že by se narodila zdravá 🙂 vše by dohnala ... malou jsem měla taky 14 dní v inkubátoru a další týden jsme čekali až nabere na 2450 gramů aby nás mohli pustit domu ... bylo to vyčerpávající a i když jsem dohromady byla v porodnici 31 dní tak to za to stálo .. sice teď v 7 měsících má cca 64 cm a 6 kg ale pořád je zdravá a spokojená 🙂 to je na tom to nejdůležitější ... to že by jste si přinejhorším prodloužila pobyt v porodnici za to stojí 🙂 dokonce byla 24 hodin na Jipce na dětském oddělení .. na kojení mi jí donesli až cca za 5 hodin .. ale já byla po císařském řezu, takže mi jí tak často ty první 2 dny nenosili abych si asi odpočinula nevím .. potom čekali až se dokážu postarat sama o sebe, abych mohla se postarat i o malou takže jsem jí k sobě úplně i s inkubátorem dostala až asi za 3 - 4 dny 🙂 pokud by jste šla hned tak určitě by jste jí měla u sebe druhý den 🙂 záleží jak by na tom malá byla .. ale to vás nechci stresovat .. můžou se seknout a nebo to ještě do porodu dost dožene .. i kdyby měla kolem 2500 gramů tak má vyhráno a žádný inkubátor 🙂 my jsme se alespoň vyhnuli dětské žloutence díky tomu že se vyhřívala v inkubátoru .. takové děti většinou žloutenku nedostanou
Nam se mala narodila ve 35 tt a mela necela 2kg... byla v inkubatoru asi 4dny a celkove jsme v nemocnici byli 1tyden cekalo se na dovrseni 36tt a musela mit 2kg...
@1nelinka tak to jste na tom byla opravdu dost dobře ... jenom 4 dny v inkubátoru a za týden domu s tím aby měla malá 2 kg 🙂 to by se mi taky líbilo ... u nás čekali až bude mít 2,35 aby jí vyndali z inkubátoru což bylo až za 14 dní a dalších 2,45 aby mohla jít domu a to napřed chtěli 2,50 takže jsme ještě další týden museli čekat ... já jsem byla v porodnici na dně a tak málo mléka a malá nenabírala .. příkrmy některé dávali a některé ne .. pokud odemě vypila 30 ml tak to prý stačilo a tak dokrm nepotřebovala ... jí ho dávali už když se narodila aniž by se mě zeptali :-/
@melisovi26112016 malej ve 33tt 1690g. Narodil se ve 40tt s 3260g. Ono taky to miminko muze byt mensi diky tem tvym cigaretam. Samozrejme je to tvoje vec, ale zamyslela bych se nad tim. A jak rikaj holky. Je to fakt jen odhad. Uvidis priste, pokud Ti ten odhad doktor udela 🙂
@bartakova_veronika asi zalezi na porodnici ja rodila v praze na Bulovce cisarsky rezem a malou jsem poprve videla po36h a pak za ni chodila 5x denne na 10 min na neonatologii:/ ale mam pocit ze vsechny prazske porodnice to takto maji..2kg a 36tt je propustka domu a take teda zalezi na stavu ditete ta nase bojovnice byla od prvni chvile uplne v poradku
@bartakova_veronika ja nekojika vubec byla od zacatku na um..ale vsude je to asi jine no..
@veronikanel dobře děkuji 🙂
@1nelinka to určitě ... každá porodnice to má jinak .. třeba ta moje ve které jsem rodila tak nerodí děti do 2,5 kg přirozeně a také pod 2 kg nerodí vůbec musela bych až cca 50 km do jiné porodnice .. naštěstí měla odhad 2,5 kg i když se narodila 2,15 kg akorát já tedy ten inkubátor měla u sebe ale až tehdy, kdy jsem dokázala vstát a postarat se o sebe ... mě jí právě ze začátku nosili .. poprvé až po 5ti hodinách jsem jí viděla a pak různě cca 3 - 5 hodin ale dávali jí hned UM ... když už jsem byla na normálním pokoji a měla jí u sebe tak už jí UM moc nedávali, jenom sem tam ... nejhorší období bylo když z inkubátoru jí vyndali .. noci jsem nespala protože cca od 18 hodiny až do 23 hodiny v kuse brečela a já nevěděla proč a nechali nás v tom samotné a bylo jim jedno že tam 5 hodin v kuse jenom brečí ... co půl hodiny jsem jí dávala k prsu ale stejně to nepomáhala .. až vyčerpáním usnula a po třech hodinách znovu budíček ... hlavně mě stresovalo to že jsem jí 3 týdny musela co 3 hodiny budit a zapisovat neustále kdy jsem jí krmila, kdy se počúrala a pokadila .. no bylo to hrozné .. ale jinak porodnice v ostatních věcech ok ... hodně to tam na mě padlo .. ale doma už bylo vše vpohodě naštěstí ...
@bartakova_veronika no já byla taky u maé po císařském řezu a byla v inkubátoru viděla jsem jí asi po 3 dnech a od té doby jsem za ní chodila každé 2 hodiny 🙂
@bartakova_veronika no já první dceru dostala k sobě asi po 14 dnech až byla z inkubátoru venku a to byla v pohodě
@bartakova_veronika tak to jste mely taky vesely:/ aspon ze jsi mela inkubator u sebe me ji privest nemohli byli jsme od sebe 3patra a proste jsem musela vstat a chodit za ni..bylo to sileny..ale vsichni byli uplne uzasny na me to pak nejak dopadlo az doma..v nemocnici jsem byla statecne a delala vse co bylo potreba 3den uz jsem litala jako bych nebyla na operaci ale to jen diky tomu ze jsem musela chodit za malou a proste jsem to rozhybala..ale h´avne ze jsou nase prtata zdrava..ja jsem ted na zacatku druheho tehu a doufam ze to bude klidnejsi (pred tim jsem od 29tt lezela v nemocnici:/ )
@melisovi26112016 ty ji po 3dnech:/ a to si za ni nemohla chodit? Ja za ni chodila 3patra:/ vzdycky mi cesta trvala cca hodku nez jsem se doplazila😂😂😂😂
@1nelinka hele až po třech dnech dřív jsem nemohla a pak až sem za ní mohla denné chodit
@melisovi26112016 Ve 32tt vážila dcera podle ultrazvuku 1800g,narodila se 5 dnů před termínem s váhou 3540g. Myslím,že 1154g asi není moc,ale kuřačky většinou mívají menší děti,podstatné je co k tomu řekl doktor,odhad váhy vůbec nemusí být přesný.
@melisovi26112016 já jí měla plně u sebe celý den i celou noc 🙂 nemusela jsem nikam chodit .. inkubátor stál vedle mé postele 🙂

@melisovi26112016 moje mala mela ve 30tt 1700g, je vetsi 🙂 Mohu otazku? Ty jestr kouris? Jestli ano, kolik denne?