Listerióza-neočištené vidlice při opékaní špekáčků. Je to možné?

papagaj22
21. črc 2021

Ahoj, dnes se mi prihodila takova vec a dotaz bude znit mozna hloupe, opikali jsme burty a nedali jsme napichovatka - venkovni zrejme od hliny, kde litaj i kachny, jsou kocky,nejdriv do ohne a rovnou napichli ty burty. Myslite, ze ikdyz se to nejdriv neocisti, tak ze i tak kdyz byl burt dost propecenej, aby se pripadne vse znicilo a listerioza z toho nebyla? Napichovatko jako takove mi mlc horkě neprislo, burt byl dost varici. Prosim zadne urazlive komentare, jsem proste jen vystrasena prvorodicka. ☹

kristynkal
21. črc 2021

Tak jistota je opekat na cistych vidlicich, takto ti nikdo neda 100% jistotu... ja myslim, ze je to bud a nebo... pro příště myslet na umyti vidlic nebo alespon na ohoreni v ohni, než se tam daji spekacky 🙂 netrap se tim, kdyz to nevis jiste, stres ti v těhotenství taky nepřidá. Podivej se na případné příznaky a kdyby něco, tak to za včas začni řešit🙂

papagaj22
autor
21. črc 2021

@kristynkal no já doufám, ze teplota v ohni je tak vysoka, ze se to znicit muselo snad, protoze ten burt byl opravd dost propecenej a modlim se, ze ta teplota burtu by bakterie zahubila sama o sobe ☹ Vzdycky to samozrejme nejdriv davame jen do ohne, ale dnes jsme byli na navsteve a v tom vsem mi to vubec nedocvaklo. Mimco je vytoucene po mnoha letech a usili a ja to takhle zvoru, to nejde bejt moc v klidu.

gruyerre
21. črc 2021

@papagaj22 listeriozu z toho mít nemůžeš, říkáš, že byl buřt uvnitř vařící, ta bakterie by nepřežila takovou teplotu, navíc ještě po delší dobu.

kackavb
21. črc 2021

@papagaj22 Ahoj,úplně tě chápu a rozumím ti. Jěště si živě pamatuju, jak jsem v těhotenství (taktéž vytouženého dítěte) rešila, jestli náhodou nevadí,že si oplachuju čerstvě nabarvené vlasy ve vaně místo ve sprše anebo, že mám malou záděru a hnojím s tím kytky.. Samozřejmě se nikdy nic nestalo a mám zdravého kluka🙂. Chce to hlavně klid, ono to tak horké nebude.

papagaj22
autor
22. črc 2021

Snad jo holky, děkuju!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru