icon

Mírná bolest stydké spony ve 3. trimestru, mám se bát?

monikavlckova
7. srp 2015

Holky, už asi tak týden, při vztávání nebo přetáčení z boku na bok, cítím mírnější bolest na kosti spony stydké a kyčlích, ale když v klidu sedím nebo ležím tak nic. S maželem spolu nespíme. Takže ze sexu to být nemůže. Máte to podobně?

gosa22
•
7. srp 2015

@monikavlckova úplně normální, já to mám teď v druhém těhu ještě horší a pichlavější než předtím...a při tom přetáčení to dává zabrat nejvíc, je to pánev, která se roztahuje...přejde to po porodu, nebo časem...vydrž 😉 spi na boku s polštářem mezi koleny, pomůže 😉

ty_na
•
7. srp 2015

Mně bolí stydká kost, když mám nějakou větší námahu, tak vím, že je mi tělo říká STOP, JDI SI ODPOČINOUT. A to přetáčení z boku na bok a kyčle-také mě všechno bolí, v noci mě každé přetáčení budí. Nejdřív kyčle, pak mi překáží břicho, pak mě píchne v zádech. Buď v klidu, dle mě je to naprosto normální. 🙂

monikavlckova
autor
•
7. srp 2015

Dííky za uklidnění... Měla jsem už obavy že malá naléhá

gosa22
•
7. srp 2015

nevím, kolik máš do porodu, ale malé ve 3.trim sestupuje postupně dolů, připravuje se na velký den, takže v pohodě...já měla syna doslova narvanýho poslední tři měsíce úplně dole a to píchání odešlo hned s porodem...teď mi porodní asistentka říkala, že podruhé je to vše roztahané a může bolest spony, kyčlí a pánve přetrvávat i porodu, tak doufám, že ne moc dlouho...ale co by pro ty miláčky člověk nevydržel 😉 🙂 🙂

monikavlckova
autor
•
7. srp 2015

42 dní do TP

jennywolker
•
7. srp 2015

Určitě je to normální!Já měla pobolívání také!!Pozor jen na zhoršující se bolest v oblasti spony stýdké a to i v klidu,může jít o rozestup spony a to je potom průšvih 😕

gosa22
•
7. srp 2015

@monikavlckova to se zřejmě bude pánev ještě dál ozývat, tak se neboj, mně to občas vystřelilo i do zad, jako když mě něco bodá všude dole...hlavně nic netahat, odpočívat a pánev šetřit, pak jako když najdeš 😉 taky tomu nedělá dobře ohýbání dopředu (třeba něco i jen malého zvedat ze země)