Monitor dechu. Je lepší si ho koupit nebo půjčit v porodnici?

petra324
7. říj 2019

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je lepší monitor dechu koupit nebo si ho půjčit v porodnici?

uzivatelkapetra
7. říj 2019

Ne všechny porodnice ho půjčují.
Já osobně jsem si koupila jelikož ho snad využiju i na druhé prtě

penelopaw
7. říj 2019

My ho koupili, resp. dostali od prarodičů. U nového byla cena tuším 2 000, půjčený stál na půl roku nějak kolem 600. Na půl roce se dítě v postýlce už hýbe, takže monitor může spouštět planý poplach. (Ale třeba kamarádka ho dávala i starším dětem, když měly hodně ucpaný nos a bála se, aby se jí v noci nezadusily). Záleží na tom, jakou máte finanční situaci, jestli plánujete další dítko (my už máme třetí + monitor jsem v mezičase půjčovala i kamarádkám), popř. i jaké máte doma prostorové podmínky. V bytě 1+1 se miminko snáz ohlídá i bez monitoru než v třípatrovém rodinném baráku, kde je dětský pokoj na jiném patře než třeba kuchyň a obývák 🙂. Cenově výhodnější je asi půjčit...

penelopaw
7. říj 2019

A dokonce jsem zjistila, že ten z porodnice (kamarádka si ho zaplatila na celý rok, pak už neužila, takže jsme ho zprvu měli půjčený od ní, než jsme pořídili vlastní) hlásil poplach mnohem dříve než ten, co jsme pořídili (Nanny). V porodnici u nás půjčovali tuším Babysence.

biedronka10
7. říj 2019

Pujcit z pirodnice...... Ja u prvni dcery mela koupeny.... Hazel obcas falesny poplachy, takze clovek vydeseny. Pak jsem ho chtela dat zkalibrovat, to mi rekli, ze nejde, maximalne si koupit novou desku. No a u druhe dcery jsem ho pouzila jen na zacatku, zase hazel poplachy. Pak dokonce dal jel i kdyz jsem malou vytahla z postylky. Pak se mala dusila mlickem, vezla nas rychla a v nemocnici jsem si proste pujcila od nich zkalibrovany. Nelajznu si to se stresem s ne na 100% ucinnym monitorem, Ten jejich fachci naprosto dobre a jeste zadny fapesny poplach.

ariadna12
7. říj 2019

My koupili novy. V Podoli na oddeleni mel falesne poplachy. V Podoli monitory i pujcovali, v lekarne. Kdyz jsem videla, jak to piska a dite se v pohode hybe, nebrala bych pujceny. Zajimalo by mne, zda ho nechavaji zkalibrovat po kazde pujcce nebo po urcite dobe.

petra324
autor
7. říj 2019

Děkuji moc holky 😘

merope
7. říj 2019

@ariadna12 Babysense přes nadaci Křižovatka by měly být zcela nové přístroje navíc kdyby se jim cokoli stalo, tak ihned vymění. Je to ale trošku dražší - 900 Kč na půl roku. Já ho ale brala, měla jsem nedonošence, za to to stálo.

Pak jsem koupila bazarový a nechala zkalibrovat. Pozor - Babysense kalibrovat jdou, Nanny nejdou + ta kalibrace trvá až 3 týdny (14 pracovních dní) a dělají to pouze v Brně. Ale my to měli do pár dní zkalibrované (je zcela v pořádku).

babanci
8. říj 2019

My jsme kupovali. A používali hodně dlouho. Na vnučku. Když jsme měli malé děti my, nic takového nebylo a ani se o náhlém úmrtí kojence nemluvilo. Docela si zpětně říkám, jak jsme byli bezstarostní a ani nás nenapadlo, že by něco takového hrozilo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru