Může plodová voda odtékat postupně?

jennynka117
7. srp 2014

Jsem ve 33tt a bojím se předčasného porodu, četla jsem že když máte průjem znamená to že se tělo čistí a chystá na porod. Vypadá to semnou takhle: 2dny jsem měla průjem, potom jsem 3dny nemohla spát ,na časté chození na wc jsem zvyklá ale teď se to ještě zhoršilo, sotva ujdu 20metrů a už "musím". Taky jsem si všimla že mám často takový vodový výtok a bojím se že to je plodovka. Trvá to od včerejška a výtok jsem předtím měla ale bílí a teď je to takové čiré a moč to není to bych poznala. Taky mě včera dost zlobilo bříško (poslíčci). Na kontrolu jdu až za týden a bojím se že za týden bude pozdě tak přemýšlím jestli mám zajít k doktorce dříve abych neublížila miminku nějakou infekcí. Pokud jste některá něco podobného zažila tak poraďte prosím.

frantiska85
7. srp 2014

Plodovka může odtékat postupně. V nemocnici mohou otestovat použitou vložku, aby zjistili, jestli se jedná o plodovku nebo ne.

romantika
7. srp 2014

odtok plodovky byva obvykle hodne zretelny, je to velke množství, jako když se fakt pocurate, když si date vlzku tak je to pokazde na vymenu. odtekat muze několik dni, obvykle se pak vyvolava porod. jestli je to plodovka poznate jedine testem na vlozku a to delaji v porodnici. pak byva ještě unik plodove vody, ale je to dost vzacne. poslicci jsou taky tezko identifikovatelne, u nekoho to znaci porod, někdo je ma cele tehu. když si nejste jista tak můžete na pohotovost do porodnice. nebo jestli ještě ordinuje gynekolog tak ke gynekologovi.

veruska007
7. srp 2014

@jennynka117 Mně plodovka odtékala od 30.tt, rodila jsem přesně v termínu... ale byl to vcelku zázrak. Jinak plodovku jsem poznala i bez testu - sladce voněla a při zaschnutí nechávala nahnědlý flek, kdežto výtok nechával bílý nebo nažloutlý.

paajavh
7. srp 2014

Taky doporucuju jet to zkontrolovat, pouzitou vlozku, nejlepe poporodni, s sebou. Oni behem 5 vterin zjisti, jestli to je plodovka. Mne zacala odtekatnenapadne a prskla az v porodnici po prijmu. hodne stesi!

jennynka117
autor
7. srp 2014

No myslím že bych tam měla vážně jet, byla jsem na wc a na kalhotkách jsem našla 2 malinké kapky krve, byli sice veliké asi 1mm a jenom 2 ale i tak mě to vyděsilo. Když jsem se utřela tak už žádná krev ale ty kapky se mi nelíbí:/ Už je to celé divné, čekám na přítele a pak jedem.

bonavoxa
7. srp 2014

@jennynka117 Jela bych hned. Také jsem měla pocit, že ze mě fakt něco teče, ale byl to jen čirý vodový výtok. T Plodovka to nebyla, ale známka nějaké infekce, rychle se mi zkracoval čípek, dostala jsem ATB, přísný klidový režim. A jsem ráda, že jsem vydržela vcelku zázrakem do 37. týdne.

arnettacek
7. srp 2014

Jennynko, tak jak jsi dopadla? Drzim pesti

evullinna
8. srp 2014

Ano určitě může odtékat postupně, osobně jsem zažila u prvního porodu, ale odteklo jí tak sklenička, pak už nic, za 4 hodiny mi pak vodu píchl doktor, ale to už jsem byla v porodnici ve 40tt, takže jiná situace, pokud máš pochybnosti, určitě zajeď k doktorovi 🙂 držím palce 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru