icon

Můžu pít černý čaj v těhotenství?

lusinek12
19. říj 2018

Dobry den holky chtela.bych se zeptat je.hodne skodlive pit v tehotenstvi cerny caj nikdy jsem.nad tim nepremyslela jsem ve 38tt a cele tehu jsem pila cerny caj... tak cca 1,5l kazdy den.. davam.si do pul litru dva sacky

mollyweasley
19. říj 2018

Zaprvé, ve 38. TT je už snad pozdě si s čímkoliv lámat hlavu a zadruhé, kdyby černý čaj škodil, Británie by už dávno vymřela 🙂

lusinek12
autor
19. říj 2018

To vim taky ze uz je pozde nejak js.si to neuvedomila ani me.nenapadlo ze by mohl.skodit.. ted jsem to cetla.na netu tak.jsem se u toho zarazila..

priefi
19. říj 2018

@lusinek12 cerny caj nevadi, ale pokud popijis behem celeho dne, uber na intenzite (vice vody mene caje, nebo jen kratce louhovat, aby byl slabsi), tein jde prez placentu a cim pokrocilejsi tehu, tim se tein a kofen odbourava pomaleji a miminku muze vic busit srdicko, nebo muze byt aktivnejsi. Pokud chces zmensit objem teinu, tak udajne pry pomaha zalit caj, vylit ho a zalit znovu 😊 Ja jsem ted ve tretim trim.a taky piju cerny caj, ale jen rano, klasicky do 2,5dcl 1 sacek, jen chvili louhuju, pak vytahnu a pak zaliji troskou vody znovu a doleju cistou vodou a davam synovi (aby nemel moc teinu v tom caji), ja piju ten klasicky, je to moje droga 😅

konidana
19. říj 2018

@lusinek12 ber vše s rezervou a s rozumem 😉

sudylichozrout
19. říj 2018

@lusinek12 Pila jsem ho v těhotenství docela dost a vše OK 🙂 Jen doporučím - teď už ho nepij, čč staví. A po porodu budeš mít asi trochu zácpu, tak abys neměla pak větší potíže.