Nadbytek hořčíku v těhotenství, může ublížit?

luckamiksova
15. led 2014

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, může nadbytek hořčíku nějak ublížit miminku? Beru magnosolv, a teď jsem četla, že hořčík je i v pomerančích a jogurtech, které taky nechybí v mém každodenním jídelníčku. Nadbytek prý způsobuje průjem, který mně trápí sice ne, že bych seděla na záchodě pořád, ale i když jdu jednou denně tak to průjmovitý je, tak mně napadlo, že by to mohlo být tím hořčíkem.

muj_smisek
15. led 2014

Dobrý den, dle mého názoru to je stoprocentně tím hořčíkem, který podle mě, ale nijak neublíží 🙂
Z vlastní zkušennosti, teď momentálně jsem ve 34 týdnu těhotenství mám malou dceru takže už nemám tolik času se o sebe starat jako s dcerkou první. Ale k věci doktorka mi předepsala právě hořčík a zároveň i magnézium a řekla mi, že obojí může způsobit řidkou stolici tak at se neleknu, já jsem to však měla ve veliké míře takže jsem vše vysadila, abych se mohla starat normálně o mladší dcerku.
Jinak domnívám se, že hořčík ničemu neublíží, doktorka mi jej předepisovala u každého těhotenství, měla jsem ho naopak hrozně málo, ale nejsem úplný odborník, snad jsem trošku pomohla 🙂, krásný den

odvarkova
15. led 2014

neboj, miminku neublíží 🙂

klaire22
15. led 2014

myslím si, že hořčík neublíží, a aspoň se trošku pročistíš 🙂 furt je lepší lehký nadbytek, než nedostatek 🙂

rebelie
15. led 2014

Ehm, hořčík může uškodit mamince i miminku, jednak může zkomplikovat porod - vlivem horčíku nemůže děloha "cvičit" a může se pak nedostatečně stahovat během porodu, a miminka pak po narození, vlivem horčíku, mohou být hypotonická (malé napětí ve svalech)... určitě to není tak, že nadbytek horčíku by byl neškodný... @klaire22 blbě je nadbytek i nedostatek a popravdě gynekologové předepisují horčík jak na běžícím pásu, aniž by zkoumali, zda problémy těhotné jsou skutečně projevem nedostatku hořčíku a ne něčeho jiného...

lenkalenulka
15. led 2014

Ja horcik ani jine vitaminy neberu a v tehu mam prujmy( ridkou stolici) skoro porad a to furt ctu jak tehule trpi na zacpy🙂 🙂 🙂 tak souvislost to s tim mit nemusi..

zuza2008
15. led 2014

Já teda měla opačný problém - nedostatek hořčíku - a měla jsem z toho srdeční arytmie. Dr. říkal, že to může způsobovat nedostatek i nadbytek, takže hořčíku by to asi chtělo optimálně 😉 Ale o ublížení miminku nic neříkal. Jen jsem taky četla, jak už tu někdo psal, že na konci těhu se má hořčík vysadit kvůli tomu, aby "netlumil" kontrakce.

verisek91
17. led 2014

Já jsem třeba měla průjem už jen po tom magnosolvu.Neberu ho už pár týdnů a cítím se líp.Na záchod chodím i pětkrát denně,a je vše v pohodě.

jetynka
17. led 2014

Holky samotné mangnézium by nemělo ublížit pokud se bere ve správném dávkování, ale jak jeho nadbytek tak i nedostatek může způsobit komplikaci. Neměl by se brát 6 týdnů před porodem (to mi říkali všude) a to kvůli tomu aby netlumil kontrakce a to už tu bylo řečeno mnohokrát. A naopak, to můžu říct ze své zkušenosti ohledně nedostatku je že, jsem se u porodu třepala jak ratlík a nebylo to zimou ani strachem a brnělo mě celé tělo a přeskakovalo srdce (trpím na neurovegetativní tetanii ) a nebylo to nic příjemného.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru