Opar rtu před porodem, má to nějaký vliv?

radus90
23. čer 2015

Holky, v nedeli jsem mela TP a nic, takze porod cekam kazdym dnem...jenze vcera se mi udelal uplne sileny opar na rtu, ma to pred porodem nejaky vliv? Krome toho, ze pak malemu nebudu moct dat ani pusu ☹ ? A nemate nektera nejaky osvedceny recept, jak se oparu zbavit ? Dekuji !!

petapetruska
23. čer 2015

@radus90 nevim jaky to muze mit vliv na porod,ale na opar jedine hemagel....hoji se rychleji,protoze je to jakoby bez strupu....🙂

apacheee
AMBASADORKA
23. čer 2015

@radus90 pokud poznáš, že se ti opar dělá, pomáhá místo vydesinfikovat Jodisolem

amalynya
23. čer 2015

@radus90 Ahoj. Mě vyskočil opar hned po porodu. Manžela jsem poslala pro Compeed náplasti a doktoři mi řekli, že pokud to mám takto kryté, tak je to v pořádku a mimi neohrožuji. Měla jsem je tenkrát poprvé a mohu doporučit, hlavně abys měla klid, že děláš maximum, aby se to nepřeneslo na mimi.
Jinak pokud ještě nerodíš, tak pít hodně plnotučného mléka. Někde jsem to vyčetla a řekla bych, že to pomáhá, rychlému vymizení oparu. Na jakým principu by to mělo fungovat ti už nepovím, protože už si ho nepamatuji... (-:
Přeji hezký porod.

mandala
23. čer 2015

@radus90 Možná by to mělo vliv, kdyby jsi musela na císaře, protože mojí mamce odmítli naplánovanou operaci kvůli oparu, ketrý ji vyrazil den před tím, než nastupovala do nemocnice. Ale už si nepamatuji proč. ☹

prcekverunka
23. čer 2015

@radus90 Stejně se chvíli bude hojit. Ale třeba ještě prcek vydrží v bříšku a opar se stihne zahojit. Každopádně bych si koupila ty náplasti na opary a přelepovala bych, pokud se prcek každým dnem narodí. Pro miminka je to nebezpečné.

radus90
autor
23. čer 2015

Diky holky...mam nejake serum s tea tree olejickem, takze uz se aspon nerozleza, tak uvidime 🙂, kdybych nahodou porodila, tak si koupim ty naplasti, at neohrozim miminko 🙂

svatkafojta
25. čer 2015

Ja mam opary celkem casto, kdyz citim, ze se teprve klube hned misto pretru slivovici ta ten opar vypali a pokud ne pres noc namazu pastou na zuby a ta to uplne vysusi...opar znamena ze mas nejaky zanet / bacil v tele a ze mas jakoby oslabenou imunitu, proto te myslim nechteji ani operovat kdyz na vec prijde...🙂 ale kazdemu pomaha asi neco jineho.

ajina10
30. čer 2015

Me na opary vzdy pomohl Vectavir

berusinecka
30. čer 2015

@radus90 má zkušenost napsaná na MK
iž více jak deset let trpím na opary. Snažila jsem se zkrátit léčení různými prostředky. Např. pastou - krásné vysuší, pythiol - člověk sice smrdí, ale pomáhá mi. A také pomáhají různé nálepky.

Průběh je vždycky stejný - začne mě svědit na bradě, když jsem si hned v ten okamžik namazala svědivé místo pythiolem, buď se opar neudělal nebo byla kratší doba léčení.
Protože nějaký ten rok se snažím používat homeopatika, koupila jsem si Výborné knížky. Poznáváme homeopatii a Homeopatie a děti.

Zrovna před týdnem jsem cítila svědění na obvyklém místě. Místo mastiček a drahých náplastí jsem nasadila OSCILLOCOCCINUM, 3X denně na dva dny. A světe div se. Prostě nic. Nic se mi nevyrašilo. emoticon Prostě bomba. Proto doporučuji. Vykašlete se na mastičky a vezměte si buď Oscillo nebo v knize doporučují Rhus toxicodendron.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru