Péče o nedonošené miminko: Havlíčkův Brod & Jihlava

bor
28. zář 2017

Maminky, zajímá mě, jaká je péče o nedonošené miminko v porodnici JIhlava a Havlíčkův Brod. Jak jste kde byli spokojené? Od kolikátého týdne zde mají miminka v péči?

zdenkaell
28. zář 2017

Od 32.

veronikaka
28. zář 2017

S HB nemam žádnou zkušenost a v Jihlavě jsem byla přesně před 7-mi lety a na novorozenecké JIPce jsem byla s péčí maximálně spokojená. Dcerka se mi narodila v 35.tydnu.

bor
autor
28. zář 2017

A jsou zde prosím hostinské pokoje? Mohou zde být maminky s miminkem nebo jsou po porodu propuštěné domů a musí dojíždět?

bor
autor
28. zář 2017

A v kterém týdnu propouští miminka domů , ev. je to vázáno na váhu miminka?

A jak je to prosím s přítomností tatínka u plánovaného císařského řezu, ev. možnost nadstandartu.... Zkrátka zajímá mě vše...

veronikaka
28. zář 2017

V Jihlavě jsem s malou na pokoji byla,ale byly tam myslim jen 2 pokoje. V nemocnici jsme byly 2 tydny a bylo to strasne dlouhy. S navstevama to bylo nic moc,celkem prisny rezim. To ale asi k tomu oddeleni patri.

veronikaka
28. zář 2017

@bor Nejprve mne strasili s tim,ze tam budeme muset zustat to terminu porodu,ale nakonec nas pustily pri vaze 2,30 kg,coz byl standard i pro ostatni. Nadstandart v porodnici je,pokud je volnej, na JIPce neni. Rodila jsem prirozene,tak prubeh cisare nevim. Celkove jsem byla s Jihlavskou nemocnici spokojena: v kratke dobe jsem prosla gynekologii, porodnici/sestinedelim a pak tou JIP a byla jsem maximálně spokojena. Pred 5 roky jsem tam absolvovala 2.porod a porodnice je ucelne a hezky predelana. Kamaradka mi porovnavala HB s JIH, kde v kazde z nich absolvovala 1 porod a na HB si stezovala.

veronikaka
28. zář 2017

Na JIP byla drobna/prisna pani doktorka, myslim Vecerova,ale odbornice. Sestricky byly moc hodny.

bor
autor
28. zář 2017

holky , děkuji za info... Já porodila před pěti lety ve 33. týdnu na Obilňáku v Brně a teď mi mudr. stále vyhrožuje, že se situace bude opakovat, tak zjišťuji možnosti, jak to kde chodí....
Z Brna nás pouštěli v 36+0 a váze 2000 g... což my jsme splnili shodou okolností ve stejnou dobu. Tam jsem právě byla po 4 dnech po císaři propuštěna a musela každý den 70 km dojíždět, až poslední 4 dny jsem mohla s miminku nastoupit.

veronikaka
28. zář 2017

Jeste k te Jihlave. Pani doktorka si vezme na oddeleni na pokoj jen zdravou maminku. Neexistuje tedy,ze pokud by jste mela byt hospitalizovana s Vasim problemem,ze si budete odbihat treba jen na injekce na jine oddeleni,naopak to jde. Ja jsem mela po porodu zanet zil a nastoupit za dcerkou jsem mohla az v dobe kdy jsem si sama zvladla pichat injekce a byla propustena z meho oddeleni. Za dcerkou jsem samozrejme chodit ale mohla.

bor
autor
28. zář 2017

a na návštěvu k miminku pouští asi jen rodiče, že? V Brně to tak bylo, nikoho dalšího, ani babičku, ani sourozence.... A návštěvy jsme měli dvakrát denně od 11,30 - 12 hod a od 15-16 hod.

veronikaka
28. zář 2017

Deti tam nesmely,ale babicka s dedou na pokoji byli. Tatinek smel i do místnosti s inkubatory. Na pokoji byly miminka uz v postylkach.

bor
autor
28. zář 2017

a ještě jeden technický dotaz - museli jsme si dodávat vlastní plínky a ubrousky... ne , že by nám nedali, když došli, ale vždy nás hned upozornili, že už vlastní nemáme, tak nás taktně vyhnali do lékárny

veronikaka
1. říj 2017

Taky jsme museli mit vlastni pliny a ubrousky,ale to plati i na normalni porodnici. Ja jsem mela spatnou zkusenost s plinkama,protoze jsme pro malou kupovali malinky pliny z lekarny pro predcasne narozeny deti,ktery byly pekne drahy a jiny maminky kupovali normalni pampersky a sestricky mi je brali kdyz jsem nebyla u maly a davali je malym detem. Prislo mi to nefer a sprosty..

bor
autor
1. říj 2017

tak to si myslím, že se v Brně nedělo. Tam si všechny maminky poctivě chodily do lékárny pro ty nulky pro nedonošence a nebo když fakt došly, tak mi sestřička řekla, že mu musela dát malou plínu, tak jakmile jsem je koupila, tak jsem jí ji hned vrátila a byl klid. A jezdila jsem do 'Brna opravdu každý den a lékárna byla taky otevřená každý den i v neděli, takže nebyl vůbec problém okamžitě zareagovat.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru