Plod ma menší bříško. Máte zkušenost?

4. srp 2022

Utz ve 37tt,bylo mi řečeno že miminko má menší bříško. Hlavičku i končetiny ma v pořádku,jen to bříško je menší. Prý odpovídá váze 2700g. Setkal se s tím někdo?

ivis_b
4. srp 2022

Ja. V 37tt jsem rodila, brisko o 2 tydny mensi, nohy naopak o 3 tydny vetsi, cili rozdil mezi brichem a nohama 5 tydnu. Vahovy odhad pri prijezdu do porodnice 2700, narodila se s vahou 3005. Takze v klidu. To mensi brisko uz mela mala delsi dobu, tak si me gynekolozka zvala casteji, aby sledovala, jak roste. Nic vic😉

sylvka
4. srp 2022

Neboj,můj Martin ( dnes je mu téměř 14) měl také různé stáří části těla 😁a to až v rozmezí tří týdnů.hlava 38+5,nohy 36+0 atd 😁narodil se krásný a zdravý 😁

kubesovaadelka
4. srp 2022

Teď nevím, kdy přesně, ale též jsme měli odhad menšího bříška, no malou jsem týden přenášela, odhad váhy den před porodem byl 3kg, narodila se a měla 3740g, a puclik jako hrom, všechno dožene a hlavně, ano odhad je takový a jsou to jen odhadove stroje

autor
4. srp 2022

Uff.. celkem jste mě uklidnili.. doktor o tom mluvil jakoby to bylo strašně vážná věc.. jela jsem domů uplne vystrašená..

kelerub
4. srp 2022

Taky mě tím vystresovali. Rozdíl mezi hlavou, břichem a končetinama 5 týdnů. Já ve vředu a co myslíš. Narodila se úplně zdravá holka 2,60 kg.

pipi_puncocha
4. srp 2022

Syn měl taky asi o měsíc "mladší" nohy... Po narození vypadá úplně normálně. 🙂🤷

iveta_neradova
5. srp 2022

U nás to bylo naopak - větší bříško a taky jsem z toho měla nervy. Tyhle jejich odhady jsou spíš ale pro zlost, vůbec to neodpovídá. A to pořád odhadovali, že má už skoro 4kg. No a nakonec měla 3,5kg. Úplně normální a zdravé miminko a větší pupík jsem nezaznamenala.

draceka
5. srp 2022

I moje dvě poslední děti měli mala bříška oproti zbytku těla (myslím o 2 tydny).Chodila jsme častěji na kontroly, jinak vše ok...držte se!!také jsem z toho byla vystrasena...

anyyyn
7. srp 2022

Malá měla ve 34tt taky menší bříško asi o 2-3 týdny oproti zbytku, jinak byla celá asi o 5 dní menší. Doktor nestresoval, jen doporučil víc bílkovin, že se uvidí, jestli se vykrmí. Na další kontrole byl rozdíl jenom týden.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru