Pocity na zvracení a občasné zvracení v 31. tt
Ahojky,chtela jsem se zeptat,ve ctvrtek koncim 31.tyden a 2x jsem v tomto tydnu zvracela a z vanocniho prejidani to neni🙂 jednou asi tak 2-3 hodiny po probuzeni a po druhe zase vecer. A je mi furt na zvraceni.je to normalni?cele tehotenstvi jsem zatim nezvracela.moc diky za reakce.
@dehanka pokud to mas az ted tak to zavidim 🙂 ja jsem mela celodenni nevolnosti do 18tt, a ted jsem 22tt a vcera to prislo ale to nejspise z vune uzeneho masa 🙂 neboj je to normalni, moje mamka zvravela az do porodu 🙂
Ja teda mela cele tehu (30 tydnu) pocity na zvraceni. Zvracela jsem parkrat, ale soufl mi bylo furt ☹ zvladla kaem denne tak snidani ☹ zlepsilo se to az po porodu 😉
Máš i nějaké jiné obtíže,kupříkladu bolesti hlavy, bolesti v zádech,malatnost,které jsi pred tim neměla. Zvracení a pocit na zvracení muze a nemuzi byt priznakem tzv.HELLP syndromu.Ale taky to muze byt zvetsujicim se tlakem delohy.
Vysoký tlak být zprvu nemusí,většinou ano.Chtela jsem pouze nastínit tuto moznost.Hellp se rozvíjí delší dobu a má většinou nespecificke priznaky.(nausea,zvracení,bolesti v epigastriu,bolesti zad,hlavy,prostě takové chřipkové stavy,hlavním dg.ukazatelem jsou laboratorní výsledky ) Tazatelka nepsala,jestli trpí nevolnosti dlouhodobě,ci je to ojedinělý stav nyní,zdá ma i jiné obtíže. Jsem pro.asis.,tak asi ,,postižení práci,".Pravdepodobne to nic nebude🙂
@finist
Ahojky,moc vsem dekuji za odpovedi,jine priznaky sice mam,ale prikladam to k rostoucimu brisku,boli me hlava a zada,ale vysoky tlak nemam.mam ho cely zivot nizky a ted v tehu ho mam krasny 120/75,normalne ho mam 95/65.jinak jsem do ted fungovala bez problemu a nijak me nic moc neomezovalo.ale mozna to zvraceni je i od paleni zahy.ted jsem si precetla,co to je hellp syndrom,tak jsem trochu vydesena🙂, ale jdu 5.1. na
krev na protilatky, tak se tam radsi poptam.moc diky za odpovedi.
Nedá mi to,ale kdyby jsi přišla k nám do ambulance a výše zmiňované potíže udala, tj.zvraceni ,bolesti hlavy a zad, jsi jasný adept na hospitalizaci k vyloučení Hellp. Pri přetrvávani ci zhoršení , bez do nemocnice.Pokud máš moznost,nech si změřit tlak nyni.Do 5.1. je přeci jen daleko.Uz raději mlcim🙂 At to nic není,přeci jen ,Hellp je poměrně výjimečná dg.
V tomto týdnu je děloha hodně vysoko, mě se zase špatně dýchalo. Za chvíli začne klesat, třeba se ti ulevi.

Ahoj, já jsem 25t, nevolnosti jsem měla dost vyčerpávající přesto bez zvracení 7-12t. Teď poslední dobou mi je taky dost šoufl na zvracení, ale zase to pomine, zase bez zvracení. Na začátku v tom 7-12t to bylo non stop 24 hodin denně šílený nevolnosti, nemohla jsem nic...tak aspon, že teď je to slabší