icon

Porod po úplňku: Sdílejte své zkušenosti a příběhy!

1. srp 2023

Ahojda holky, rozjel se někomu porod po úplňku? Mě je poslední dvě hodiny divně a tvrdne mi už třetí den často břicho.. a mimčo se často teď dost vlní..

marimanta
1. srp 2023

ano, mně a dalším třem maminkám 😅

autor
1. srp 2023

@marimanta a cítila si se úplně v pořádku a až potom? Nebo si pociťovala nějaké změny na sobě? A měla si to v termínu ? Mě zbývá do termínu ještě cca 14 dni

hronova1
1. srp 2023

Já měla 14 dní po termínu, při úplňku jsem tančila “tanec”, zkusila všechny vyvolávačky a nic. Úplněk na to nemá vliv ❤️ přeji krásný porod (až přijde)

marimanta
1. srp 2023

byla jsem už 39+6, byla jsem úplně v pohodě, ještě v sedm večer jsem psala kamarádce, že rozhodně nerodim. V deset večer jsem si pomyslela, že ty zákusky od švagrové byly nějaké divné, že se mi dějí pochody v břiše. V jedenáct mi došlo, že to nejsou zákusky 😆 Ještě jsem ale chvíli vydržela, v 1 ráno příjezd do porodnice, ve 2.43 byla dcera na světě 😊 Už je to 13 a půl roku... 🙃

marimanta
1. srp 2023

ale u trojky jsem taky spoléhala na úplněk, taky byl 14 dní před termínem. A nakonec byl vyvolávaný...

lenerka1
2. srp 2023

Prý je v porodnicích větší nával 3 dny před úplňkem. 2 ze 3 děti mám den před úplňkem, třetí už už vypadalo, že se taky vylodí den před úplňkem, ale pochopilo, že ta rajčata musím zavařit, tak přerušilo transport a ještě 9 dní počkalo 😁

jerrabina
7. srp 2023

@hronova1 tak on úplněk znamená de facto drobné fyziologické změny, nic víc, nic miň. Takže někoho to třeba nakopne a spustí tu sérii událostí na jejichž konci je porod, ale někomu prostě ne, protože situace je jiná. Nikdy mě to nenapadlo zkoumat, teď jsem si ale našla, že druhé dítě jsem měla při dorůstajícím měsíci, první 4 dny po úplňku. V obou případech mi praskla voda a kontrakce nic moc.

jitkaem
9. srp 2023

No jasny, mimco si v brise rekne "tyy voleee uplnek, to musim videt..."

maminaodrachel
9. srp 2023

Ano u obou děti vždy na úplněk jsem dostala mít bolesti. ☺️

evelin1251
9. srp 2023

Ja rodila syna při úplňku ☺️, a porodnice praskala ve švech, byla jsem poslední koho přijímali.....A dceru den po úplňku.☺️ Přeji ti vše dobře 😍