Porod při chřipce. Může to ohrozit miminko? Zvládnu rodit přirozeně?

jjasmina
11. únor 2020

Mám trochu obavy pět dní do terminu a skolila mě chřipka a dost brutalně. Může to nějak ohrozit mimi? Měl to někdo podobně a jak se to řešilo v porodnici?Zvláddli ste porodit přirozeně , já se nemužu momentálně pohnout ..

malytlustyhroch
Autor odpověď smazal
Zobraz
pipi_puncocha
11. únor 2020

Já teda nevím, jestli to byla vyloženě chřipka, ale měla jsem hnusnou virózu, když jsem na podzim rodila, tak mě to nijak neovlivnilo, neomezilo, ty hormony a adrenalin u porodu udělají své, v tu chvíli jsem si na to ani nevzpomněla, ale na šestinedělí to na mě dolehlo, trvalo mi asi 3 týdny se z toho úplně vyhrabat a kašel byl fakt chuťovka na porodní poranění.😁 Ale miminko zcela zdravé, ani potom jsem ho nenakazila, takže za mě se to zvládnout dalo. Držím palce.

jipe
11. únor 2020

Já rodila s hnusnou virozou a dávivým kašlem (jsem si před porodem dělala legraci, že to dítě vykašlu). Porod v pohodě, šitý podvozek a kašel dost děsná kombinace, dítě ok, jen jsem si ho chrchláním budila. V porodnici to nikdo nijak neřešil

j.a.n.i
11. únor 2020

Měla jsem virozu a nikdo to v porodnici neřešil, ani při porodu, ani na šestinedělí.

lucievlckovaa
11. únor 2020

Ja mela dost hnusnou rymu a chripku od dcery kdyz sem rodila. Bohuzel sprej do nosu jsem nechala doma, a v porodnici nic nemeli, takze nez mi manzel prinesl druhy den sprej do nosu, tak sem si uhnala zanet dutin, nikoho to nezajimalo, vubec sem se 2 dny nemohla ohnout, jak me bolela hlava a dutiny. Nakonec manzelovi poradili v lekarne sprej co muzou i kojici a po 2 dnech se mi to uvolnilo. Ale jeste dalsi tyden jsem smrkala fakt hnusy. Ale mimco naprosto v pohode, ani rymu ode me nechytil

jjasmina
autor
11. únor 2020

Děkuji, já teda doufám, že tam malá ještě vydrží, abych se dala trochu do kupy 🙂

misicka1988
11. únor 2020

@jjasmina Rodila jsem s docela ošklivou virozou, (3 dny před porodem jsem měla 39'C), veliká rýma, a nezastavitelny kašel. Byla to fakt bomba 🙄. Hlavně když jsem měla tlačit při kontrakci, a místo toho jsem dostala záchvat kašle. Rodila jsem nějakých 32 hodin, od prvních kontrakcí. Když píchli u porodu plodovku, byla už zakalená a zelená. Způsobila to ta viroza kterou chytl syn ode mě ještě v bříšku. Musel brát antibiotika, v porodnici jsme si díky tomu polezeli týden. Ale pak vše ok.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru