icon

Poslední (a nejnáročnější) měsíc těhotenství

matyvaja
20. říj 2015

Byl někdo již na začátku devátého měsíce takový vorvaň nehybný? Já mám pocit,že už nic nezvládám. A i když máám chuť něco dělat, nebo se mi zdá, že mám spoustu energie,vyvede mě z míry opět nějaká bolest...Z prvního těhotenství to tedy neznám,trošku mi to dává zabrat a říkám si,že snad bude jednodušší pohoupat kočárek a nakrmit dítě. Hlavně že budu mít konečně trochu lepší kondici (snad) 🙂

Strana
z2
somalicats
25. říj 2015

V prvním těhotenství jsem začátkem devátého měsíce začala otékat (bylo to v létě, takže ta tepla se na tom taky podepsala), pohyblivost snížená. V druhém těhotenství jsem se cítila po skončení nevolností výborně, ještě v den nástupu do porodnice jsem byla v práci, problémy s pohybem (krom ohýbání se) jsem neměla, otoky žádné. Teď si připadám nemotorná už teď (a to jsem teprve téměř v půlce), vůbec se necítím dobře, nevolnosti stále ještě trvají.

jjjannie
25. říj 2015

@chovanjana jooo, teď jak jsi to napsala, jsi mi to oživila...to přestane...nevim kdy ale teď...ale je to normální....

markkketa
25. říj 2015

😀 tak přesně tohle jsem měla u druhého dítěte... posledních asi 6 týdnů bylo doslova nekonečných, všechno mě bolelo, nemohla jsem se pohnout, dcera pořád chtěla chovat na klíně a i přes to, že jsem přibrala hodně málo, přes břicho jsem měla 116cm, takže totální nemotora
Pomáhala mi myšlenka, že možná jsem těhotná naposledy a už možná nikdy mít břicho nebudu, tak to přežiju a zkusím si ten pocit s mimi v bříšku užít co to půjde

mogwaika
25. říj 2015

@matyvaja poslední měsíc byl tak dlouhý jako těch 8 předtím 😀 Chodila jsem jako kachna, neustále jsem měla poslíčky, ukecávala obě dítka, ať jdou už ven. Ale nakonec jsem to zvládla a porod byl úleva 🙂

cajovna
26. říj 2015

@matyvaja a zkusila sis koupit silonky pro těhulky, oni se tedy většinou používají na předcházení křečovým žilám, ale od té doby co je mám tak se otoky nekonají 🙂

matyvaja
autor
26. říj 2015

@cajovna děkuju,zkusím,o tom jsem neslyšela 🙂

matyvaja
autor
26. říj 2015

Navíc každý týden kilo až dvě nahoře...takže za celé těhu jsem nabrala pár kilo a teď to pěkně doháním...Strašně zadržuju vodu...

mogwaika
26. říj 2015

@matyvaja pokud je to voda, tak se toho neboj, nechala jsem v porodnici s prvním 10 kg ze 17, s druhým 7 kg ze sedmi 🙂 Peklo bylo čůrání, snad stokrát za noc 😀 Ale brzy to bude lepší, máš to za pár 🙂

matyvaja
autor
26. říj 2015

@mogwaika já vím,děkuji. No já jsem nechala tenkrát v porodnici 13,ale ze 30 :D Teď sice mám nahoře oproti prvnímu jen 18,ale zaprvé to ještě roste a za druhé jsem začínala na vyšší váze než tehdy,takže to bude zajímavé. Ale je to fuk,jde mi spíš o to,že už jsem tak velká a nateklá,že se opravdu sotva hýbu 🙂 Už bych se klidně viděla na porodním pokoji,už nemůžu! 🙂

mogwaika
26. říj 2015

@matyvaja 17 nebo 30 kg, stejně se člověk cítí jako vorvaň, chápu 🙂 Přeju pohodový porod a ať Ti to rychle uteče 🙂

matyvaja
autor
26. říj 2015

@mogwaika moc děkuju 🙂

petrastudio
26. říj 2015

ženy já už jsem k.o,chodím ještě do práce (jsem 35tt) ale mám toho všeho dost, bolí mě záda, stydká kost,žáha a slinim jak nevím co,funim a chodím 100x denně na záchod..:oD už abych měla béébatko, u prvního těhu jsrm byla těžce v pohodě a teď toto, navíc mám zhoršený syndrom kapr.tunelu,jsem prostě nemožná :o))

chovanjana
27. říj 2015

@petrastudio Naprosto te chapu, jsem taky v 35.tt ale nastesti nechodim uz do prace, to te opravdu obdivuju. Ja jsem zacinala na 47 kg ted mam 67 kg takze 20 nahore, ale jak rikas jsem jak slon, funim, slinim....vlastne uz ani nechodim jenom se valim jako medved z leva do prava emoticon emoticon

petrastudio
28. říj 2015

@chovanjana jsme to chuděry,co\,:o)) už si říkám aby to bylo. :o))

cilkat
29. říj 2015

Holky díky. Poslední tejden střídavě brečím, střídavě doufám, že už by se malej mohl narodit (39tt). Je fajn vědět, že v tom nejsem sama. I když spát kupodivu ještě můžu - naopak nemůžu skoro nic jiného... 😎

sarkoc
29. říj 2015

Já měla oficiální termín dneska, ale když to tak čtu, tak jsem opravdu ráda, že si malá pospíšila a dnes jí jsou tři týdny. Ačkoli jsem byla kvůli mnoha různým zdr. problémům od začátku těhotenství na rizikovém, tak nakonec se mohu přidat k těm, které prožily naprosto bezproblémové těhotenství (i když kdoví, kdyby proběhl ještě celý ten 9. měsíc, ale ještě dva dny před odtokem pl.vody jsem manželovi pomáhala s rekonstrukcí bytě :D) a já bych naopak byla těhotná klidně stále za sebou, ale odpustila bych si porod - začal samovolným odtokem plodové vody a následně trval 2 dny než se malá narodila - doktoři říkali, že jak se začíná odtokem, tak je to nejhorší z možných scénářů porodu (samozřejmě vyjma těch, kde jsou nějaké větší komplikace)...tak Vám držím palce, aby jste těch posledních pár dnů/týdnů nějak doklepaly a porod byl bezproblémový 🙂

desencanto
29. říj 2015

@sarkoc to slyším pevne.. Rodila jsem odtokem v šest večer, v deset kontrakce a v 1:25 ráno byl syn venku.. Tak to můžu být ráda za tu rychlost

sarkoc
29. říj 2015

@desencanto to tedy asi ano, říkali, že to opravdu bývají nejdelší a nejbolestivější porody...mě odtekla voda v úterý navečer, jeli jsme do porodnice, přijali mě, ale manžela poslali domů s tím, že to asi ještě nějakou dobu potrvá...to už začínaly kontrakce, celkem silné cca po 5-10 minutách, k ránu už byly po 3 minutách, tak jsem si říkala "hurá, konečně to brzy bude"....no, jenže pak kontrakce samotné skoro ustaly, měla jsem cca dvě až tři za hodinu celý den, sice hodně bolestivé, ale takhle málo...primář, co měl směnu další noc, přišel někdy okolo půlnoci ze středy na čtvrtek a prohlásil, že kontrakce sice opravdu silné, ale otevřená jsem stále jen na 2 cm, což je naprosto nic, takže čekáme dál...ale to už jsem zase měla stahy cca po 1-3 minutách, no děs...a ráno okolo půl čtvrtý přišel, zkontroloval, vše stále stejné a že tedy mě vezmou na sál a něco se s tím provede, abych se dál netrápila...až tam mi řekl, že porod úplně zastaví (takže vše do té doby bylo na nic, to už jsem bulela ne bolestí, ale vyčerpáním) a pak uměle vyvolají...a pak už to tedy za pár hodin bylo no :(

karlajasmine
29. říj 2015

Tak ja se citim teda porad fyzicky dobre, mela jsem krizi minuly tyden, kdy jsem byla nachlazena.. ale to uz preslo.. spim celkem normalne, aktivni jsem taky celkem dost porad (krome veci typu ohybat se, umyvat koupelnu, nazouvat si boty a ponozky..) ale ted jsem jela treba 45min na rotopedu a v pohode, otoky nemam.. ale spis psychicky uz bych chtela porodit.. nebavi me to cekani a ta nejistota, kdy uz to prijde.

jjjannie
29. říj 2015

@sarkoc mně začala voda odtékat v 8 ráno v neděli, v 10 jsem přijela do porodnice, kontrakce nikde, v pondělí v 7 ráno mi porod vyvolali a po zavedení tablety jsem měla hned za 20 minut kontrakce po 2 minutách...a porodila jsem v 15:33...přitom jsem četla, že vyvolané porody trvají okolo 2-3 hodin :D

nataly007
29. říj 2015

@jjjannie - prosím, z jakého filmu je to video? 😀

jjjannie
29. říj 2015

je to ze seriálu Zoufalé manželky
@nataly007

petrastudio
29. říj 2015

ještě týden budu pracovat a pak mám cca 3 týdny na to vše udělat, velké plány -nakoupit,zabalit dárky,koule na strom,o víkendu malujeme,vygruntovat,načančat byt,robit dekorace, věnce,stromky,omejt okna atd..vyprat hadříky na mimi..pak rodit a rychle se zmátořit a pak už se těšit na Ježíška-letos tedy už ve čtyřech...takže si říkám, že to mám nabité a potřebuju rodit v termínu :o)) ikdyž bych si přála porodit 17.11 :o) místo toho 5.12

Strana
z2