Přenášení a obavy. Prožíváte nebo zažila jste některá to samé?

lucieeenka
1. srp 2020

Ahojky... Už začínám být docela zoufalá a mám strach, aby se něco nestalo. Jsem po 3 těhotná od posledního porodu je to 7 let. Termín jsem měla 25.7.20 dneska jsem přesně 41+0tt. Vím, že se všude píše a říká, že je to normální postup, ale ja mám z toho strach a hlavně strach aby se nestalo něco miminku. Mám za sebou v tomhle týdnu dva hamiltony a vůbec nic se neděje. Po druhém (ve čtvrtek) jsem měla dost silný bolesti spíše v podbřišku, ale bolesti typické poslíčkům. Žádné kontrakce se nekonaly. Babské rady jako sex atd vyzkoušené a nic. Po sexu přijde to samé jako po hamiltonovi pouze a jen poslíčci, co nikam nevedou. Nechápu u dr odpověď na otázku, jak je to možné po dvou porodech, že se to stává. Na vyvolání jdu ve středu to budu nějakých 41+4tt přijde mi to jako dlouhá doba už. Byla nebo jste tu některá, co zažila nebo prožívá to samé.??

petracig
1. srp 2020

měla jsem to podobně, druhé těhotenství, strašili mě předčasným porodem, ke konci už docela otevřená a nakonec jsem přenášela a musel se porod vyvolávat. Vůbec se neboj, chce to být hlavně v klidu, všechno dobře dopadne 🙂

levandule_k
1. srp 2020

Neboj se, kdyby se jim něco u miminka nezdálo, např. ozvy, budou to už dávno řešit.
Z těch "babských" rad, znám ještě čaj z maliníku a lněné semínko.

Někde jsem četla, že ženy, co nejsou psychicky připravené rodit, tak víc přenáší. (Matky jsou zevnitř stažené, zadržují věci v sobě a pozdě se spouští hormony, co vedou k porodu.) Pomáhá na to popovídat si se svým miminkem, říct mu, že jste připravená rodit, že může přijít na svět, ale neříkám, že je to tvůj případ.

beatty
1. srp 2020

@lucieeenka fyziologicke tehotenstvi trva 40 tydnu, plus minus 2 tydny. Takze az po ukoncenem 42. tydnu je to prenaseni. A vase miminko asi jeste potrebuje cas.
Nicmene z babskych rad - zkousela jste masaz bradavek?

jednaholkaa
1. srp 2020

@lucieeenka Take jsem mela dva Hamiltony a nic. 41+5 vyvolani a vse bylo v poradku.

ruzova_pastelka
1. srp 2020

Rodila jsem 41+4 po Hamiltonu, vše v pořádku. Kdybych věděla, co vím teď, tak počkám, až bude miminko chtít ven samo. Ale pokud nechceš čekat, zkus tu masáž bradavek. Dobře funguje třeba použití odsávačky nasucho.

me_druhe_ja
1. srp 2020

Třeba zde je termín až 41+0. Vyvolává se v případě, že nejsou žádné komplikace až 42+0 s tím, že od toho 41+0 se chodí co dva dny do porodnice na monitor a UTZ. Mě začli vyvolávat 41+1 (porodila jsem 41+2) pro nedostatek plodové vody a padající ozvy pri poslickach. Určitě te kontrolují a pokud je vše v pořádku je správně, že čekají a nehoní te na vyvolání. I když vim, jak je to nekonečný.😳🙄 taky mě nepomohl Hamilton ani žádná babská rada.

malytlustyhroch
1. srp 2020

To je presne muj stav pred deviti mesici, akorat to bylo teprv moje druhe tehotenstvi a poslicky jsem nemela ani v jednom tehu zadne. Jeste ctrnact dni po porodu jsem nejvetsi radost mela ne z mimina samotneho, ale z toho, ze uz ho mam konecne venku, a muzu se na nej furt divat ze je ok, byla jsem z toho cekani s nervama fakt v ... . Porod byl nakonec vyvolavany, ale super hladky, super rychly, a nejvetsi komplikace byla, ze mi dite po porodu vykoupali v mejdle od Hippu 😀

eithelwing
2. srp 2020

Druhý porod a rodila jsem 41+0. Nechali mě i s lehkou cukrovkou a jsem moc ráda, že se to rozjelo samo. 🙂
Asi na každého zabírá něco jiného, já neměla pořádně ani poslíčky do poslední chvíle. I tak jsem měla pocit, že nejlepší byly delší procházky v tempu a vaginální naparky.

lenkajan
2. srp 2020

Pokud je těhotenství v pořádku, je to normální postup, takže bych se nebála😊 Mně porod vyvolávali až 12 dní po termínu. Zkoušela jsem skoro všechny “bezpečné” rady na vyvolání, co jsem kde našla, a nic😆

krupka3
2. srp 2020

O prenaseni jde az po ukoncenem 42tt. Sice chapu tvou nervozitu, z druhe strany staci, aby si lekari behem tehotenstvi parkrat zahrali na bohy a pozmenili ti TP jak se jim zlibi, a uz se nepripravene miminko vyvolava... Miminko jeste ven nechce, tak mu zkus trosku duverovat a pockej, az bude pripravene.

drakenn
2. srp 2020

Ricinový koktejl jsi zkoušela?

lucieeenka
autor
2. srp 2020

Moc děkuji za odpovědi, dneska jsem byla na ozvech v porodnici a vše v pořádku. Ve středu mě teda čeká nejspíš vyvolávání nějak nevěřím, ze to uz přijde samo. Taky mě napadlo, zda se doktoři nespletli s TP ale podle ms tak podle UZ ve 21tt je TP úplně stejné. No asi opravdu není ještě připravena.

@drakenn
Nene ten jsem nezkoušela ani ho neznám..

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru