icon

Přenášení a obavy. Prožíváte nebo zažila jste některá to samé?

lucieeenka
1. srp 2020

Ahojky... Už začínám být docela zoufalá a mám strach, aby se něco nestalo. Jsem po 3 těhotná od posledního porodu je to 7 let. Termín jsem měla 25.7.20 dneska jsem přesně 41+0tt. Vím, že se všude píše a říká, že je to normální postup, ale ja mám z toho strach a hlavně strach aby se nestalo něco miminku. Mám za sebou v tomhle týdnu dva hamiltony a vůbec nic se neděje. Po druhém (ve čtvrtek) jsem měla dost silný bolesti spíše v podbřišku, ale bolesti typické poslíčkům. Žádné kontrakce se nekonaly. Babské rady jako sex atd vyzkoušené a nic. Po sexu přijde to samé jako po hamiltonovi pouze a jen poslíčci, co nikam nevedou. Nechápu u dr odpověď na otázku, jak je to možné po dvou porodech, že se to stává. Na vyvolání jdu ve středu to budu nějakých 41+4tt přijde mi to jako dlouhá doba už. Byla nebo jste tu některá, co zažila nebo prožívá to samé.??

petracig
•
1. srp 2020

měla jsem to podobně, druhé těhotenství, strašili mě předčasným porodem, ke konci už docela otevřená a nakonec jsem přenášela a musel se porod vyvolávat. Vůbec se neboj, chce to být hlavně v klidu, všechno dobře dopadne 🙂

levandule_k
•
1. srp 2020

Neboj se, kdyby se jim něco u miminka nezdálo, např. ozvy, budou to už dávno řešit.
Z těch "babských" rad, znám ještě čaj z maliníku a lněné semínko.

Někde jsem četla, že ženy, co nejsou psychicky připravené rodit, tak víc přenáší. (Matky jsou zevnitř stažené, zadržují věci v sobě a pozdě se spouští hormony, co vedou k porodu.) Pomáhá na to popovídat si se svým miminkem, říct mu, že jste připravená rodit, že může přijít na svět, ale neříkám, že je to tvůj případ.

beatty
•
1. srp 2020

@lucieeenka fyziologicke tehotenstvi trva 40 tydnu, plus minus 2 tydny. Takze az po ukoncenem 42. tydnu je to prenaseni. A vase miminko asi jeste potrebuje cas.
Nicmene z babskych rad - zkousela jste masaz bradavek?

jednaholkaa
•
1. srp 2020

@lucieeenka Take jsem mela dva Hamiltony a nic. 41+5 vyvolani a vse bylo v poradku.

ruzova_pastelka
•
1. srp 2020

Rodila jsem 41+4 po Hamiltonu, vše v pořádku. Kdybych věděla, co vím teď, tak počkám, až bude miminko chtít ven samo. Ale pokud nechceš čekat, zkus tu masáž bradavek. Dobře funguje třeba použití odsávačky nasucho.

me_druhe_ja
•
1. srp 2020

Třeba zde je termín až 41+0. Vyvolává se v případě, že nejsou žádné komplikace až 42+0 s tím, že od toho 41+0 se chodí co dva dny do porodnice na monitor a UTZ. Mě začli vyvolávat 41+1 (porodila jsem 41+2) pro nedostatek plodové vody a padající ozvy pri poslickach. Určitě te kontrolují a pokud je vše v pořádku je správně, že čekají a nehoní te na vyvolání. I když vim, jak je to nekonečný.😳🙄 taky mě nepomohl Hamilton ani žádná babská rada.

malytlustyhroch
•
1. srp 2020

To je presne muj stav pred deviti mesici, akorat to bylo teprv moje druhe tehotenstvi a poslicky jsem nemela ani v jednom tehu zadne. Jeste ctrnact dni po porodu jsem nejvetsi radost mela ne z mimina samotneho, ale z toho, ze uz ho mam konecne venku, a muzu se na nej furt divat ze je ok, byla jsem z toho cekani s nervama fakt v ... . Porod byl nakonec vyvolavany, ale super hladky, super rychly, a nejvetsi komplikace byla, ze mi dite po porodu vykoupali v mejdle od Hippu 😀

sticker
eithelwing
•
2. srp 2020

Druhý porod a rodila jsem 41+0. Nechali mě i s lehkou cukrovkou a jsem moc ráda, že se to rozjelo samo. 🙂
Asi na každého zabírá něco jiného, já neměla pořádně ani poslíčky do poslední chvíle. I tak jsem měla pocit, že nejlepší byly delší procházky v tempu a vaginální naparky.

lenkajan
•
2. srp 2020

Pokud je těhotenství v pořádku, je to normální postup, takže bych se nebála😊 Mně porod vyvolávali až 12 dní po termínu. Zkoušela jsem skoro všechny “bezpečné” rady na vyvolání, co jsem kde našla, a nic😆

krupka3
•
2. srp 2020

O prenaseni jde az po ukoncenem 42tt. Sice chapu tvou nervozitu, z druhe strany staci, aby si lekari behem tehotenstvi parkrat zahrali na bohy a pozmenili ti TP jak se jim zlibi, a uz se nepripravene miminko vyvolava... Miminko jeste ven nechce, tak mu zkus trosku duverovat a pockej, az bude pripravene.

drakenn
•
2. srp 2020

Ricinový koktejl jsi zkoušela?

lucieeenka
autor
•
2. srp 2020

Moc děkuji za odpovědi, dneska jsem byla na ozvech v porodnici a vše v pořádku. Ve středu mě teda čeká nejspíš vyvolávání nějak nevěřím, ze to uz přijde samo. Taky mě napadlo, zda se doktoři nespletli s TP ale podle ms tak podle UZ ve 21tt je TP úplně stejné. No asi opravdu není ještě připravena.

@drakenn
Nene ten jsem nezkoušela ani ho neznám..