Příčiny příčné nebo KP polohy plodu. Můžou souviset s komplikacemi v prvním těhu?

aurelie34
9. led 2020

Hezký den, jsem na začátku 34 týdne a malá je buď v příčné poloze nebo KP. Snad nikdy nebyla hlavou dolů. Už se smiřuji s tím že se netočí ale zajímal by mě důvod. V prvním těhotensví jsem měla přirostlou placentu a velké poporodní krvácení. Nemůžu tedy špatná poloha v tomto těhotensví souviset s touto komplikací? Je možné že je v děloze díky tomu něco špatně? Syn byl od 29 týdne hlavou dolů a přijde mi divné že je malá prostě ještě neotočila.

martaskaaa
9. led 2020

Těžko říct, proč to tak je, třeba je kratší šňůra? Já dělala stojky a kotouly v létě v bazénu a za pár dní na kontrole už byl malý hlavou dolů. A taky byl dlouho zadkem napřed 😄

ckei
9. led 2020

Já měla syna pořád hlavou dolů, pak se asi chtěl přetočit a skončilo to absolutně šikmou polohou a už tak zůstal do porodu.....nemyslím si,že by to mělo nějakou výhradní příčinu.

lenickakl
9. led 2020

taky jsem měla přirostlou placentu, syn ze začátku příčně, pak KP a hlavou dolů se otočil až v devátým měsíci.

leymea
9. led 2020

Prvni syn byl celou dobu hlavickou nahore. Az v 35tt se otocil hlavickou dolu 😉

ahyt
9. led 2020

Vnucka byla cele tehotenstvi KP a ma tezkou svalovou hypotonii uz v deloze se ji spatne hybalo a nemela silu se otocit a i malo se hybala.Do ted cvicej Vojtovku hipoteeapie atd ale nikdo na ni nic nepozna jen odbornik,protoze je takov mekka

aurelie34
autor
9. led 2020

@ahyt já byla na odběru plodové vody a vím že je malá zdravá, tak že tím to snad nebude. Spíš si myslím že mám prostě poškozenou delohu po prvním porodu a malé nejde otočit se.

martaskaaa
9. led 2020

Ještě má chvilku čas. A zkoušela jsi ty cvičky, které by měly pomoct k přetočení?

aurelie34
autor
9. led 2020

@martaskaaa ano každý den dělám kočičí hřbety a pokládám si zadek aby byl výše. Zatím bez úspěchu.

andelka
9. led 2020

Prvního jsem měla hlavou dolů brzy. Druhý byl dlouho příčně, nakonec se otočil asi v 34 tt, ani nevím kdy. A měl po porodu krátkou pupeční šňůru,to se divili,že se otočil. A třetí byl akrobat, dlouho příčně nebo kp,ale na 36tt kontrole už byl hlavou dolů. Šňůru měl normální.
Pokud zůstane takhle,tak to asi důvod má. Já osobně bych na manuální přetočení nešla. S placentou jsem tedy problém nikdy neměla. Přesto dvěma trvalo dlouho než se otočili. Znám i hodně případů kdy se dítě otočilo v 37-38 tt.

martaskaaa
9. led 2020

Jsem teď na to koukala dlouho byl hlavou teda dolů, pak kolem 30tt se otočil KP a až 33-34tt po těch stojkach ve vodě se otočil zas hlavou dolů a už tak zůstal 😀 při porodu měl teda šňůru 1x omotanou. Tak třeba to ještě mimčo zvládne. Já dokonce i to otočení citila, hodně tam dlouho/zabolelo. Ale do porodu KP bych nešla, toho jsem se hrozně bála, zároveň jsem nechtěla ani na císaře 😁

ahyt
9. led 2020

@aurelie34 nejspis ano 99% deti KP je v poradku.Vase vnucka i její rodice maji genetiku Ok Zjistovalo se to az se zjistenim hypotonie .ZLOMTE vaz bude to OK😊

kesurka
28. led 2020

@aurelie34,už se mimi otočilo? Já to mela stejne-po prvním porodu přirostla placenta,následovaly 3 revize,druhé tehu poloha KP,i na utz bylo vidět,že je tam nejaka jakoby přepážka z vaziva a že to braní v otočení. Holčička se nicméně snažila tak vehementne otočit,až si ve 34.tt prokopla cestu ven a byl z toho CS..tak by me zajímalo,jak se to vyvíjí u vás?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru