Riziko nákazy toxoplazmózou z nedovařeného kuřecího v těhotenství
Ahooj. Jaka je pravdepodobnost ze bych se mohla nakazit toxoplasmozou z rozmrzleho a nasledne nedovareneho kureciho ?? Dnes me boli divne bricho a to je vzdy kdyz snim nehotovy maso :( mam strach. Jsem 33tt 😪
Toxoplasmozu ničí jak mražení, tak teploty nad 70 stupňů. Počítám, že by sis všimla, kdybys jedla ještě syrové maso, takže riziko je naprosto minimální.
preventivně bych nasadila uhlí a první dávku bych dala dvojnásobnou.
Z kuřecího se nakazíš spíš salmonelózou. Při té bys měla průjmy a zvracení.
Určitě bych nasadila černé uhlí.
Případně zajdi na pohotovost ať neohrozíš mimi...
Salmonela ani campylobacterie není smrtelná. Držíš dietu, nasadíš probiotika a za chvíli je po problému.

Z kuřecího chytíš spíš salmonelózu, a to poznáš, upornými průjmy (kdyby náhodou, rychle si nasaď Enterol, Smectu apod.). Jak nedovařeného? Kuřecí je uvařené tepelně upravené) celkem rychle.