Svědění celého těla v těhotenství. Jak řešit?
Holky, máte s tímto zkušenosti?. Kamarádka je ve 34.tt,svedi ji celé tělo, prý je to až k nevydržení. K doktorce ale nechce. Dermatitidu nemá.
No... Ja bych si pro jistotu nechala udelat jaterni testy a zlucove kyseliny pro vylouceni tehotenske cholestazy. Ale muze to byt jen tak, asi jak se napina kuze nebo nevim.
Normální to je, ale doporučuji říct Dr kvůli odběrům na játra. Já u prvního syna drbala břicho a ruce, udělali testy, které byly ok. Teď je to zatím dobrý, jen musím mastit tělo. Jsem taky 34.tt. Ale kdyby to znovu začalo, opět si raději nechám nabrat krev.
Kdykoli začne v těhotenství svědět kůže musí se vzít krev-jaterní testy a žlučové kyseliny.
Nechat nabrat krev na jaterní testy
@nazka ať jde k lékaři, mě taky svědilo celé tělo, měla jsem špatné jaterní testy, hlavně to ohrožuje miminko tak ať něco nezanedba, já byla kvůli tomu i pár dní v nemocnici.
Jsem 29tt a taky mě svědí. Hlavně v noci když už začnu jakoby usínat. Svědí mě i dotyk peřiny, kalhot apod. Přes den je to dobré, ale noci nic moc.
Holky nepodceňujte to a šupajďete k doktorovi. Není to sranda. Taky jsem měla v těhotenství vyrážku a svědilo mě břicho. Naštěstí to nebylo nic vážného, ale kamarádka měla cholestazu. Navíc čekala dvojčátka, takže porod proběhl dřív
Díky holky za komentáře, říkala jsem ji to. Jde v pondělí na gyndu, tak to řekne tam.
@nazka Měla jsem to takto u prvního těhotenství, kupovala jsme si všechny krémy na “suchou pokožku” 😃 a prd jeli jsme na do nemocnice na pohotovost večer když už se to nedalo vydržet- špatně jaterní testy, játra nestihala pracovat = tehitenska žloutenka 3 dny v nemocnici na pozorování dostala jsem léky a potom už byl klid. Takže doporuji jít na testy.
@maminaodrachel a svedilo telo? Nebo dlaně a chodidla?
Ahoj, tak to rozhodne normální není, jak tady některé píšou , okamžitě k dr na jaterní testy , tehotenska cholestaza není žádná sranda je ohroženo miminko. Já jsem si tím prošla, byla několikrát u dr az mě poslal do nemocnice a malý musel nakonec okamžitě císařem ven, měl mě poslat mnohem dřív.. tak opravdu nic nepodceňujte
Taky mě v těhotenství svedilo cely tělo, měla jsem hodně vysoký jaterní testy, stalo se mi to v obou těhu a kluci museli jít dřív ven. Brala jsem hromadu prášku, essentiale, ursosan, transmetil a přísnou jaterní dietu. Svedilo ne cely tělo, ne jak by u tohoto mělo hlavně dlaně a plošky noh
@nazka Muze byt tehotenska cholestaza, jak uz tu holky psaly. Mela jsem ji taky a brala leky. A nesvedily me typicka mista, ale "jen" paze.
@danvitka cele tělo a hlavně v noci po koupeli
@danvitka jo, muze se stat, ze jaterky jsou v norme a zlucovky vysoke. Rozhodne je lepsi ridit se jima. Ne vsude je ale delaj.
@jana_zofie
@srnii tak vše pod referenční mez! Uuuuffff 🙈 brali mi ještě nějakou kyselinu co zvyšuje právě ta žluč a taky dobrý. Dokonce mám lepší jaterky jak bez těhu, dřív mě hlídali kvůli žlutým očím. Zmiňuje to i Koucký, že ta kyselina je vodítkem jsem koukala, tak snad dobrý. Ale asi si to vyžádám ještě párkrát během těhu. Abych byla v klidu. Tady přímo ty žlučové nedělají. Neblíže tak v nemocnici 2 hoďky odtud a ještě nevím jestli si můžu jen tak napochodovat třeba do rizikové poradny a chtít je.

@nazka v tehu je to normalni taky le svedi cela Marketa