Svědivé tělo v těhotenství - pomáhá jen studená sprcha. Co zabralo vám?

trzks22
6. lis 2021

Ahoj holky, už skoro týden mě trápí svědění celého těla nejvíce celé nohy a celé ruce. Břicho a prsa jsou snesitelnější. Jsem ve 38tt, jaterky včetně žlučových kyselin mi dělali včera a vše ok. Takže prostě asi normální stav ke konci těhotenství. Pročetla sem X diskuzí ale nikde žádný tip co pomůže. Tak zkusím ještě tady. Svědí me to tak, ze kdyz to rozkrabu vznike cervena krupicka, ktera mi na rukou uz i zustává. Zkusila sem X kremu, sudocrem, clotrimazol, bepanthen, dokonce nejaky drahý krem z lekarny a k nicemu, vyhozene penize. Jediny co fakt zabere je studena sprcha. V noci kdyz se zacnu drbat, vstanu a jdu do studene sprchy. Nic jineho proste nepomuze. Pres den je to docela ok ale padne vecer a katastrofa. Na koznim sem nebyla a nevim zda jit, potoze co sem cetla, tak stejne taky nic moc dat v tehotenstvi nemuzou a pomuze proste jen porod. Jsen z toho uz zoufala, tak zkusim zda Vy nemate nejake tipy co konkretne Vam zabralo a alespon trosku pomohlo. Dekuji

marcicek84
6. lis 2021

@trzks22 zkus jist probiotika (a hylak k tomu,pokud se muze v tehotenstvi),jinak mazat biodermou atodermem nebo eucerinem atopic control a na to zinkovou masti a vynechat mlecne vyrobky...

vikinkav
6. lis 2021

Me vadilo obleceni, vse muselo byt 100% bavlna a v noci jsem spala naha 😄

krisstina93
6. lis 2021

Já to mám většinu těhotenství jak se natahuje pokožka, pomáhá se hned po koupeli pořádně namazat, ale nečím hodně mastným, fajn pomáhalo třeba bambucke máslo, nebo olej na ještě vlhkou pokožku. Sudocreme apod musí spíš ještě víc vysušit si myslím.

skarma007
6. lis 2021

Mela jsem taky, nezabralo nic, nekdy jsem sd skrabala az do krve

luciasekl
6. lis 2021

@trzks22 Hned kontaktujte Dr.!Bude to cholestaza a ta muže ohrozit miminko.Já ji měla.Udelaji vám krevní testy a pokud se potvrdí,miminko musi ven.Držím palce!

cuuza
6. lis 2021

@luciasekl A četla jsi, že autorka na testech byla včera?

drep
6. lis 2021

Všechny krémy, co píšeš, vysušují. Zkusila bych megamastný atopický - exomega, excipial, atd. Zkusila bych koupel v linola fett ölbad. A fenistilové kapky se občas těhotným píšou, event desloratidin.

petulkadodo
6. lis 2021

@trzks22 Já jsem si koupila v lékárně tělové mléko proti svědění a chodila jsem mazala máslem na nohy od kneipp. Měla jsem v těhotenství velmi citlivou a suchou pokožku. Z běžné kosmetiky jsem nesnesla nic. Místo mýdla jsem používala sprchový olej a mazat a mazat.

drakenn
6. lis 2021

Olivový olej a aplikovat na mokrou pokožku

niki315
8. lis 2021
Uživatel niki315 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od niki315.

excipial nebo tělové mléko do sprchy 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru