"Tajení" dechu a bušení srdce v těhotenství

katvet
27. čer 2016

Zdravím těhulky, máte ( nebo měla jste ) to některá taky? Občas, nárazově, se mi stane, že mi najednou zrychleně začne bít srdíčko ( třeba 3-5x rychleji klepne ) a zaroveň se mi jakoby zatají dech, musím se zhluboka nadechnout a vše je zas o.k. Nic mě přitom nebolí, tlak mám v pořádku, nadváhou taky netrpím a o nějaké nadměrné aktivitě taky nemůže být řeč 🙂 Jsem 25 tt. Říkám si, jestli to není prostě jen tím, jak to v bříšku teď všechno tlačí na orgány tzn. i srdce a nebo se prostě jen celkově vyrovnává s větší zátěží pro organismus. Jediné co jsem vypozorovala - většinou se mi to stává když ležím na zádech. Vím, že mi tady nikdo neřekne, čím to může být - spíš by mě zajímalo, zda jste to taky zažívali a proč tomu tak bylo u Vás. Díky za názory 😉

lusy626
27. čer 2016

@katvet - určitě bych Ti doporučila zajít si k praktickému lékaři, který by Tě mohl "snad preventivně" poslat na Endokrinologii (vyšetření štítné žlázy).
Mi se štítná žláza zbláznila po porodu a taky jsem tomu nekladla žádný důraz. Prostě mi občas začlo hrozně bít srdce a pak to zase přešlo. Proběhl také rychlý úbytek váhy - což jsem tomu taky nekladla důraz, protože bylo miminko, tak si člověk myslel, že je to ze změny režimu... A kdyby mě přítel tehdy neposlal k praktickému lékaři, tak už bych tu dnes nebyla, protože by to srdce nevydrželo. ☹
Určitě Tě nechci strašit, ale pro jistotu.... Štítná žláza je hodně důležitá, aby byla v pořádku.. 🙂

prostejina
27. čer 2016

Já to mám taky..mám hypothyreozu, ale tyhle problémy mám delší dobu. Po návštěvě kardiologa se zjistilo, ze mám mírně prohnutou chlopeň. Jestli to trvá takhle chvíli, zkus vagovy manévry - masáž karotid, nebo sednout na bobek a jakoby tlačit na stolici (mírně). Ale urcite bez k lékaři!

katvet
autor
28. čer 2016

Děkuji 🙂 Ve čtvrtek jdu do poradny, tak to řeknu mudr. a pokud by to neřešila, tak zkusím obvodní. Snad bude vše v pořádku 😖

marinka
28. čer 2016

Mně toto také dělá a u mě je to způsobeno nedomykavou srdeční chlopní. Myslím si, že i u tebe to bude něco takového, určitě by bylo dobré zajít na kardio..

katvet
autor
28. čer 2016

@marinka : Jj, taky jsem si říkala, že by to mohlo být spíš tím srdíčkem - jako malá jsem prý měla šelest ( možná ještě mám, nevím ) to jsem se dozvěděla až včera od rodičů. A je to nějak nebezpečné pro tebe nebo mimčo? Jak to u tebe mudr řešil?

zuzkabou
28. čer 2016

Jejda, tohle mívám taky. Teda mívala jsem už před těhotenstvím. Ale jen to srdce, z ničeho nic začne rychle bít, bez zatajení dechu. I když s dechem jsem na tom taky na štíru. Na žádném speciálním vyšetření jsem nebyla, ale krevní testy se zaměřením na štítnou žlázu vždycky dopadly dobře - zdravá jako říp. Jen alergie. Má se s tím teda někam chodit?

katvet
autor
28. čer 2016

@zuzkabou Řekla bych, že určitě na tu kardiologii jak jé výše psáno...já počkám, jestli mě někam odkáže ve čtvrtek mudr na gyndě a pokud ne, tak to budu řešit přes obvodního - ten by měl napsat doporučení určitě...si myslím.

marinka
28. čer 2016

@katvet Ano, šelest s tím bývá spojený.. Neboj, není to nebezpečné, je to velmi častá srdeční vada, kterou má mnoho lidí a většina o ní ani neví.. Já jsem na ni přišla na střední škole díky jinému zdravotnímu problému a akorát mám chodit jednou za dva roky na kontrolu a v těhotenství jsem byla na kardio 2x. Rodila jsem normálně, doktor to vyhodnotil tak, že císař je pro srdíčko větší zátěž, než klasický porod. Jen mi měla být podána před porodem antibiotika do žíly, což teda stejně v porodnici neudělali a nijak jsem obtíže během porodu nepociťovala. V běžném životě se akorát nemám nadměrně fyzicky přetěžovat a hlídat si, abych neměla nedostatek minerálních látek. Asi před dvěma lety se mi tyto obtíže výrazněji zhoršili, arytmie byly několikrát denně a bylo to tím, že jsem měla fyzickou zátěž v práci a hodně výrazný nedostatek minerálů. Když jsem je doplnila a začala se víc šetřit, tak se to zase zlepšilo..JO, a pokud by se u tebe srdeční vada prokázala, tak by tě doktor měl poslat i na ultrazvuk srdíčka miminka, projistotu..

katvet
autor
28. čer 2016

@marinka Děkuju moc za uklidnění 😉 Snad bude vše v pohodě. Jinak na utz srdíčka miminka jsem byla u dětského kardiologa před měsícem - prcek sebou v bříšku tak mrskal, že gyn. nebyla schopná srdíčko prohlédnout a tak mě tam pro jistotu poslala. Všechno bylo ok 🙂

zlatkavlk
28. čer 2016

Já bych hned neuvažovala o nějaké srdeční vadě, mohla by to být extrasystola - srdce se stáhne mimo běžný rytmus, může to být i víckrát za sebou a může to působit takové nepříjemné pocity. Mívá to občas každý, někdo je cítí, někdo ne... může to být způsobeno nižší hladinou minerálů, hořčíku např. (možná vliv těch veder teď, člověk se víc potí a ztrácí minerály), navíc ještě to těhotenství je samozřejmě svým způsobem taky zátěž... Určitě se poraďte s lékařem, ale věřím, že to bude ok 🙂 držím pěsti

lusy626
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
katvet
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lusy626
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lusy626
1. črc 2016

°@katvet - byla jsi už u toho doktora?? Jak jsi dopadla..?

katvet
autor
1. črc 2016

@lusy626 Někdo to tak má a někdo nemá žádný břicho třeba ještě v 7. měsíci 😉 No na gyndě mi řekla, že to jenormální....takže zajdu za praktickým, pro jistotu.

lusy626
1. črc 2016

°@katvet - držím palce, aby to opravdu bylo normální a bylas v pořádku 🙂 😉

valerie73
9. črc 2016

Mam neco podobneho, nekdy kdyz si sednu nebo lehnu zacne me busit srdce jako bych vybehla Snezku. Nevim cim to je, trva to treba pul hodiny a vetsinou kdyz mimco kope..o.O

katvet
autor
12. črc 2016

Mě doktorka na gyndě nakonec řekla, že to je prý v těhotenství běžný. S obvodní jsem to ještě neřešila, ale teď ( musím zaťukat ) 🙂 mám už 14 dní klid.

pavlinakm
12. črc 2016

rozhodne se nestrachuj. ja mela uplne to stejny. jedna se o KES. v tehotenstvi se tomuze objevovat. pouze v pripade ze by te to omezovlo, mela jai kolapsovy stavy tak by se to muselo resit. Me ale Dr. rikala ze tehotny nemohou bezne leky, pouze kdyby mi sel nahoru kr.tlak tak jsou asi jen dva pro tehotne. Jinak nejvice jsem to mela od 3-4mesice tehu, ted v 5mesici citim ze to polevuje,mam i dny kdy o tom vůbec nevím.

safarikovag
12. črc 2016

Zvetsena deloha pri lezeni na uadech tlaci na dolni dutou zilu a tak je horsi tok krve zpet k srdci, proto tyhle varovne signaly jsou 🙂 Kazdopadne ekg by se udelat melo... Ja trpim arytmii, byla jsem 2x na operaci a lekum jsem se v tehotenstvi nevyhnula, bez nich bych uz nevstala z postele... Ale ja mela potize uz pred tehotenstvim 😉

iffanita
3. únor 2017

@safarikovag Můžu vědět jaké operace to byli?A jak jste to těhotenství celé zvládla?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru