V 32+5tt váží miminko 1680 g
Zítra ultrazvuk na rizikovém - co očekávat ? Snad bude jen miminko malinké po mě a placenta vyživuje...
Byla bych v klidu. Podle tabulek ma plod v tomto tydnu cca 1900 g, takze pokud i vy jste byla pri narozeni mala, tak to muze byt geneticke. Hlavne klid a hodne stesti zitra
@nasemiminecko syn mel 1600 g 😉 nikdo to teda neresil, rodila jsem v 41+0 a mel 2,9 kg 😉
já jsem rodila 33+4 a malá měla 1600g a 41cm, deset dní před porodem byl odhad 1819g předpokládalo se, že bude mít přes 2kg a neměla.
Rodila jsem dvojčata 32+4 jeden 2000 druhý 2200 g. Na dvojčata prý jeden obr a druhý super obr. Dle ultrazvuku 2 dny před porodem jeden 1200 g druhý 1000 g. Spletli se u každého o kilo, taky mně říkali, že mají málo a neměli.
Odhady jsou na prd, já jsem měla pořád obavu, aby moje malá nebyla moc malá 🙂), sestry se na monitoringu pořád divily jaké mám malé bříško, už mě ty dotazy ke konci těhotenství docela štvaly... ale byly to zbytečné nervy ;) porodní váha byla ve finále o půl kila jinde (přesně 3kg)
@lucykal Porod tak brzy přirozený, nebo vyvolávaný ?
U nás to není moc ani o odhadu g ale za 3 týdny - hlavička porostla o týden, bříško o 2 týdny a stehenní kost je optimální ... mojí mamce špatně vyživovala placenta - ségru rodila po termínu s váhou 1800 g
Jaký je dál postup když placenta špatně vyživuje ? Porod ???? ještě je moc brzyyy.....
@nasemiminecko syn mel ve 32tt cca 1300g, v 38tt pri porodu 2850g. Dcera mela ve 32tt 1100g, ve 40tt pri porodu 2630g. Ja sama jsem byla drobna pri porodu a ani jsem moc nevyrostla.
@nasemiminecko tobě špatně vyživuje placenta aco průtoky?
Ja jsem mela spatne prutoky i mala dostavala malo zivin, takze sla ven 37+4, vazila 2,2 kg a merila 47 cm, zhubla na 1900 g, byla par dni v inkubu,ale dobry 😉 navic ty odhady strasne klamou, nahoru i dolu.. My mely odhad 2,6 kg..
Syn se narodil ve 34 týdnu císařským řezem, měl nulové průtoky, byl o 14 dní menší než měl být, dr usoudili že mu bude venku lépe. Porodní váha byla 1530 g, všechno krásně dohnal během pár měsíců 🙂
@lucykal tak na rizikovém na mě doktorka hleděla co tam vůbec chci.... udělala ultrazvuk, placenta prý vyživuje dobře, hlavička odpovídá, bříško o 3 týdny menší, podle ní ale vše v pořádku ...
Syn narozen 32+5, váha 1960g. Takže odhad 1600 mi prijde dobry. Spis bych řešila prutoky placentou, zda jsou v pořádku. .
My ve 33+6 2750g. Doktor me straší císařem a rekl ze je to moje chyba protože jsem přibrala 15 KG za cele tehu ( ted mam 170cm a 65kg, tlusta vazne nejsem ).... Nevim jak jim rict ze chci rodit přirozeně, jelikož jejich odhadům nevěřím a hlavne verim tomu ze miminko vyroste jen tak velke aby ho matka zvládla porodit... Jinak ja se narodila se 4kg a přítel měl 4,5kg, takze ma byt po kom....
@atenka46 normálně mu to řekni, že chceš rodit pokud možno normálně, jaká byla tvoje a manželoval a porodní váha. Pokud je nutný císař, tak by ti měl vysvětlit proč. Je nutné s doktorem komunikovat a diskutovat, je to normální člověk, né bůh. Případně se nech převelet už do porodnice a tam se s doktory domluv. Pokud je nějaký problém, císař je na místě, ale pro tebe i mimčo je lepší přirozený porod, pokud je možný...
No mě celé těhotenství strasili,jak je miminko prťavý,3 týdny před porodem ultrazvukem a odhadem stanovili váhu 2,5 kg,že prý na hraně,ale dobrý.Rodila jsem na termín a malá měla 3,72 kg😋
zdravím a ráda bych se přidala, naše malá má dle UZ odhadu ve 32.tt. něco málo přes 1500g, hlavička i femur prý odpovídá, ale bříško je mínus dva týdny, riziková poradna s UZ s průtoky nás čekají za týden, tak doufám že bude vše v pořádku...jsou to nervy navíc 😖
Důležitá je progrese, né absolutní číslo, pokud je tam vidět růst tak bez obav. Mě fungovala placenta špatně, malý musel ven, ale to bylo vidět na průtocích. Pokud ty jsou v pořádku, ničeho se nebát! Některé maminky chodí na kontrolu průtoků až do konce těhotenství, je to pro kontrolu. Člověk počítá s tabulkovým miminkem a pak zjišťuje, kolik krásných zdravých dětí je úplně mimo tabulky (menší).
Mě moje doktorka celé těhotenství odmítala říct, kolik váží, na jednom z prvních utz mi řekla, že to bude pěknej cvalda a že jestli to tak půjde dál normálně neporodím na jednom z dalších ultrazvuků zase prohlásila "Jé to bude prcek po vás." 🙂 nikdy mi ale váhu neřekla, prý na co, abych mohla přemýšlet, jestli je to velký nebo malý a že je to stejně orientační a hlavně, že prý roste. Malej se narodil 36+6 2,49Kg. Doktoři stejně vědí prd. A nejvíc děti přibírají poslední měsíc, dva.
Naše malá měla 10 dní před porodem odhad váhy 1819g narodila se 33+4 vážila 1600g všichni čekali, že bude mít před 2kg

Nedelala bych z toho vedu, Uz jsou vzdy orientacni 🙂 me 4 hodiny pred porodem rekli vahu uplne jinaci nez mala nakonec mela 🙂