Vysvětlivky k fotce z ultrazvuku

anonym85
21. čer 2017

Ahoj všem, potřebovala bych poradit co je na fotce z ultrazvuku ta černá okolo miminka? Je to děloha, plodová voda?
Když mi dělaly UZL poprvé tak mi vycházelo podle velikosti plodu datum porodu 2.2.2018, podle poslední menstruace 31.1.2018, za 14 dní jsem šla znovu, miminko je menší než by mělo být, datum teď vychází na 7.2.2018, ale hlavně má prý málo místa, pokud se to nezmění tak i když mu bije srdíčko tak se prý nebude moci vyvýjet a růst a příjdu o něj, za týden mám jít znovu, prý pro to nemůžu nic udělat tak by mě zajímalo co to je a čím to je? Pokud jste zažily něco podobného je možné že to dobře dopadne? Jak velké mám šance? Děkuji

vvercatkoo
21. čer 2017

@anonym85 ahojky, měla jsi vyfotit i ten utz

lidag
21. čer 2017

...pokud je barva čistě černá, tak se jedná o tekutinu.

linee
21. čer 2017

@anonym85 na to by ti mel odpovedet lekar.Takto na zacatku ti nikdo nerekne s jistotou,jak to bude,ale vsechny verime,ze to bude dobre.Ve kterem tt jsi?Koncis 1.trimestr?To cerne by mela byt plodova voda.Idealne ale by bylo vlozit foto utz. Ja mela malo vody ke konci tehu a vse bylo v poradku.

anonym85
autor
22. čer 2017

@vvercatkoo
@lidag
@linee
UZL přikládám, podle poslední menstruace bych dnes měla začít 9týden (8+1), podle prvního UZL 7+6 a podle toho druhýho 7+1. Takže to je plodovka? Já právě byla tak v šoku když mi řekl že to je nestandartní a nemusí to vyjít že jsem se na to co to vlastně je asi ani nezaptala, až doma mě to napadlo, jen prostě prý je toho kolem něj málo a pokud se to nezmění tak se nebude moc dál vyvýjet a růst a umře. A prý to nijak nemůžu ovlivnit☹ U prvního dítěte jsem tam pravda té tekutiny měla teda o hodně víc☹

jullli
22. čer 2017

@anonym85 vidim tam 6+6tt a nenechala bych se strasit ono poroste a poroste i deloha. Drzim palce!! Pokud nejsou dalsi obtize vydrz

anonym85
autor
22. čer 2017

@jullli
To bylo když jsem tam byla, dnes už to podle těhu kalkulačky k tomu datu porodu vychází na 7+1🙂
V pondělí mám jít za další UZL a na první krev, s tím že když se to nezlepší tak nevím, pošle mě na kyretáž i když mu bije srdce?
No hlavně mi šlo o to, jestli je možné aby se to tedy zpravilo, aby té tekutiny přibylo a bylo vše dobrý. Jiné potíže nemám, krom nevolností🙂

jullli
22. čer 2017

@anonym85 na kyretaz te v zadnem pripade neposle, a jestli vubec dr o tom uvazuje nechapu! A byt tebou uz jsem na gyn. Pohotovosti a prevypravim jim tam to co ty nam tady aby ti udelali kontrolni utz a bud se s odpovedi dr stotoznili nebo vyvedli z omylu..

Jelikoz tveho lekare nechapu ze te gned tak strasi. Ma byt lekar a ne nelida...

futureme
22. čer 2017

@anonym85 urcite se tim zatim nestresuj! Plod je jeste moc malej na to, aby doktor presne odhadl stari podle velikosti. A plodove vody (tekutina je na uz vzdycky tmavsi nez okoli) bude pribyvat postupne jak bude dite rust. Jinak ja jsem na tom podobne-ja jsem dnes podle ms 7+5tt, podle ovu 7+3tt. Kdyz jsem byla minuly tyden na uz tak jsem podle ms byla 6+3 a podle uz 5+1tt. Ale doktor mi sam rekl,ze se musi pockat, az bude plod trochu vetsi. Takhle brzo se strasne spatne stanovuje stari. Presne datum porodu se pry stanovuje az na konci prvniho trimestru (takze u tebe taky cca za mesic). Ber svyho doktora s rezervou a pokud te bude do neceho nutit, tak si zajdi nekam jinam na kontrolu. Drzim palce at je vse ok!

lidag
22. čer 2017

@anonym85 na kyretáž určitě ne, když plod bude mít funkční srdíčko 🙂 Je prostě ještě malinký, vydrž🙂 Jinak k obrazu UZ - černá je na ultrazvuku vždycky tekutina /neabsorbuje žádné ultrazvukové vlny, odráží je/, tkáně pak mají různou hustotu a proto ultrazvukové vlny v různé míře absorbují a zobrazují se v různých odstínech šedi /např. tuk je světle šedý 🙂/ Čili to malilinkaté je plod, okolo to černé je podle mě v tomto gestačním stáří žloutkový váček. Takové to šedé celé okolo je děloha - takové to jakoby víc proužkaté, je tam krásně vidět i tvar, kde končí /naznačeno bílým proužkem/. To bílé okolo plodu je edometrium /výstelka dělohy/ - dál lze pozorovat takový bílý pruh od plodu - to je také endometrium - to je střed dělohy.

anonym85
autor
22. čer 2017

@lidag
Díky🙂

anonym85
autor
22. čer 2017

@futureme
Díky za povzbuzení, snad bude vše OK🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru