Zkrácený čípek ve 35. týdnu těhotenství. Mám se obávat?
Ahojky chtěla sem se zeptat jsem uz v 35tt a mam zkraceny čípek jake okolnosti kolem toho jsou zdali se mam obavat nebo ne dekuji.
@agneska7 jak moc to nevim to mi nerekl jen podotkul ze mi muze hrozit predcasny porod.
@sarahoresovska56 Moc bych se tím v tomto týdnu netrápila, já rodila ve 36tt a ještě den před porodem jsem byla dle lékařů "zamčená na sto západů", absolutně nic nenaznačovalo, že se něco bude dít, je to hrozně nepředvídatelné. Za pár hodin to začalo a do hodiny bylo hotovo, krásné zdravé miminko. I nyní se předpokládá brzký porod, ale už dva gynekologové mě utvrdili v tom, že pokud to opět bude okolo 35tt, vůbec nic se neděje, miminko bude menší, ale už to nebude nebezpečné. Neboj se ❤ Narozdíl ode mě se pár kamarádkám zkracoval čípek dřív, než tobě - jedna rodila týden po termínu, zbylé dvě dva dny a týden před, což je v pořádku. Ano, samozřejmě se porod rozjet může, ale taky vůbec nemusí a ještě můžeš přenášet. To nikdo neví, teď už je to na těle🙂 Snaž se odpočívat, nic nepřehánět.. držím palce!
Nebát se. Myslet pozitivně. Já měla zkrácený čípek nějak od 28t a zvládli jsme to, dcera se narodila "jen 14 dní před termínem".

Záleží jak moc , ale já měla v 35 TT jen půl cm a porod až 40 TT hlavně se nestresuj a odpočívej ,😉